Події

У Житомирській області командирів взводів засудили за викрадення військового майна

22 July 2016, 16:17

За матеріалами Управління СБУ в Житомирській області до кримінальної відповідальності притягнуто командирів двох взводів батальйону забезпечення однієї з військових частин регіону.

Про це Житомир.info повідомила прес-група УСБ України в Житомирській області.

«Зловмисники міняли призначену для ремонту чи розбору на запасні частини автомобільну техніку на старішу, а новішу привласнювали. Для приховування фактів підміни вони перебивали ідентифікаційні номери на автівках, використовуючи для цього цифрові і буквені ударні клейма, що знаходилися на відповідальному зберіганні у військовій частині», - інформує прес-служба.

Вироком Житомирського районного суду Житомирської області командира взводу забезпечення військової частини визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 410 (викрадення військового майна військовослужбовцем шляхом шахрайства), ч. 4 ст. 27, ст. 290 (знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу) Кримінального кодексу України. Йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі терміном на п’ять років із іспитовим строком один рік.

Його спільника – командира взводу обслуговування та ремонту автомобільної техніки – визнано винним за ст. 290 КК України і оштрафовано на 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як повідомляв Житомир.info, під час АТО з Житомирського бронетанкового заводу перераховувались кошти на фіктивні фірми жителям Луганська. У Житомирській області постане перед судом військовий, з вини якого на полігоні підірвалися четверо бійців.

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі