Місто

У Житомирі розповіли, на що витратять залишки коштів бюджету участі та як оскаржувати результати голосування

14 November 2016, 13:26

У понеділок, 14 листопада, у Житомирській міській раді офіційно назвали 11 проектних пропозицій бюджету участі, які набрали найбільшу кількість голосів. Представники координаційної ради розповідають, протягом двох тижнів свій вибір зробили 4124 житомирянина, а під час підрахунку голосів лише 76 бюлетенів визнали недійсними.

«Ми весь процес намагались робити якомога простіше та прозоріше. Вчора ми організували відеотрансляцію, усе можна було спостерігати від «А» до «Я», були громадські спостерігачі, автори супроводжували проекти, було багато координаційних рад, група в Facebook. Тобто, ми намагались, щоб весь процес був відкритий. Тому, якщо якісь люди побачать, що ми щось недогледіли, можливо, або просто є якісь особисті питання, то ми знову ж таки відкриті до діалогу. Нехай людина приходить, аргументує і це буде вирішувати координаційна рада, громада, колегіальною більшістю. Ми намагаємось, щоб усе було відкрито», - запевняє представник координаційної ради бюджету участі Андрій Шелестюк.

Загалом вартість реалізації проектів-переможців становить трохи більше восьми мільйонів гривень.

«Якщо відмінусувати від 9 млн 103 тис. 183 гривні суму проектів переможців, а це 8 млн 318 тис 888 грн, то виявляється залишок трохи менше 785. Але разом з тим, давайте говорити про те, що автор, коли оцінював свою пропозицію, орієнтувався на ціни 2016 року і точно не мав виготовленої проектної документації. При формуванні бюджету на 2017 рік ми закладали 13,6% інфляційних очікувань. Тобто, якщо порахувати оцей залишок по відношенню до загальної вартості проекту - це 10%, це та похибка, яка дасть можливість у разі будь якого перевищення, відхилення вартості від заявленої, тобто, при виготовленні проектної документації буде можливе збільшення вартості проекту, то на координаційній раді будемо розглядати питання, щоб дійсно забезпечити реалізацію з фінансової точки зору», - каже директор фіндепартаменту Житомирської міської ради Сергій Гаращук.

У міській раді закликають вже готувати свої проектні пропозиції на наступний рік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі