Влада

Школа у Житомирській області стала одним з прикладів на форумі «Україна на шляху децентралізації освіти»

15 November 2016, 16:55

У громадах маємо створити єдиний освітньо-культурно-спортивний простір. Про це 15 листопада наголосив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко на Форумі «Україна на шляху децентралізації освіти» - інформує прес-служба віце-прем’єра.

За словами Геннадія Зубка, 65% шкіл розташовані саме у сільській місцевості, у них навчаються 32% учнів і працюють 45% вчителів. Витрати на одного учня в селі становлять від 20 до 60 тисяч гривень на рік.

«Разом з тим якість освіти у сільській місцевості в більшості випадків не дає можливості сільським дітям бути успішними та конкурентоспроможними у майбутньому. Маємо запровадити комплексний підхід у створенні освітнього простору у громадах . Це спосіб забезпечити у сільській місцевості якісні послуги», - підкреслив Геннадій Зубко.

Він повідомив, що в 2016 році розпочато децентралізацію в освіті – з 1 вересня відкрилось 19 опорних шкіл в ОТГ в 12 областях.

Одним з прикладів результатів роботи перших опорних шкіл стала Вишевицька ЗОШ у Радомишльському районі Житомирської області, яка має три філії.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 15 вересня цього року в Житомирській області працює 17 опорних шкіл та 57 їх філій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі