Події

Суд припинив незаконну оренду понад 12 га землі водного фонду у Житомирській області

16 November 2016, 09:43

Прокуратура Житомирщини довела в апеляційній інстанції незаконність надання в оренду понад 12 га землі водного фонду в Ємільчинському районі

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Установлено, що розпорядженням голови Ємільчинської райдержадміністрації у 2008 році неправомірно надано дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки водного фонду в оренду. У подальшому було затверджено проект землеустрою щодо відведення 12,3 га землі водного фонду із земель запасу Варварівської сільської ради та передано її в оренду строком на 25 років фізичній особі для рибогосподарських потреб. Такими діями райдержадміністрація перевищила свої повноваження, оскільки, відповідно до вимог Земельного кодексу України та чинного законодавства, повноваженнями щодо передачі у користування земель зазначеної категорії наділені обласні державні адміністрації», – йдеться у повідомленні.

За принципової позиції прокуратури, апеляційним судом Житомирської області прийнято рішення про припинення незаконної оренди земель водного фонду.

Як повідомляв Житомир.info, органи прокуратури Житомирської області заявили позов до суду щодо повернення до державної власності 14 га бурштинової землі, що на території Барашівської сільської ради Ємільчинського району.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі