Влада

Влада Житомира хоче затвердити новий порядок відшкодування по кредитам на утеплення будинків

16 November 2016, 09:59

Влада Житомира збирається відшкодовувати відсотки або частину тіла кредиту за залученими у фінансових установах короткостроковими та середньостроковими кредитами на впровадження енергоефективних заходів у багатоквартирних житлових будівлях міста.

Проект рішення виконкому «Про стимулювання впровадження енергоефективних заходів» опублікований на сайті міської ради 15 листопада.

«З метою впровадження енергоефективних заходів у багатоквартирних будинках міста та фінансової підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків міста, відповідно до статті 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради вирішив:

1. Затвердити Порядок відшкодування відсотків або частини тіла кредиту за залученими у фінансових установах короткострокових та середньострокових кредитів на впровадження енергоефективних заходів у багатоквартирних житлових будівлях згідно з додатком 1.

2. Затвердити Примірний договір про відшкодування відсотків або частини тіла кредиту за залученими у фінансових установах короткострокових та середньострокових кредитів на впровадження енергоефективних заходів у багатоквартирних житлових будівлях згідно з додатком 2», - зазначається у проекті рішення.

Порядок передбачає відшкодування відсотків або частини тіла кредиту за кредитами об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів, що видані відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 1 березня 2010 року №243 «Про затвердження Державної цільової економічної програми енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива на 2010-2015 роки».

«Відшкодування відсотків або частини тіла кредиту Позичальнику здійснюється за кредитами,виданими на придбання енергоефективного обладнання та/або матеріалів, і відповідних робіт, що визначені Постановою. Відшкодування відсотків або частини тіла кредиту Позичальнику здійснюється на підставі відповідного договору про відшкодування відсотків або частини тіла кредиту за залученими у фінансових установах короткострокових та середньострокових кредитів на впровадження енергоефективних заходів у багатоквартирних житлових будівлях (надалі – «Договір»), укладеного між Позичальником та виконавчим комітетом Житомирської міської ради (надалі – «Виконавчий комітет»)», - зазначається у додатку 1 до проекту рішення виконкому.

Розмір відшкодування відсотків за надані кредити встановлюється в розмірі подвійної облікової ставки Національного Банку України від тіла кредиту на дату укладення договору між позичальником та виконкомом, але в будь-якому випадку розмір такого відшкодування не може бути більшим нарахованих відсотків, що підлягають сплаті згідно кредитної угоди за відповідний розрахунковий період. Розмір відшкодування частини тіла кредиту встановлюється в розмірі 30% від суми кредиту, що визначена відповідною кредитною угодою.

Якщо виконком підтримає цю пропозицію, то втратять чинність Порядок відшкодування та примірний договір, затверджені рішення виконавчого комітету від 05.08.2015 №507 «Про погодження міської цільової програми підвищення енергоефективності м. Житомира на 2015-2017 роки».

Нагадаємо, у 2016 році в Житомирі активно створюються ОСББ: станом на 2 листопада їх створено всього 213, з яких більше 140 створені цього року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі