Політика

У Житомирській області «Опора» зафіксувала перші порушення у підготовці до виборів в ОТГ

16 November 2016, 14:28

Для підготовки та проведення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів у Житомирській області розпочали роботу всі 22 районні виборчі комісії. Усі територіальні виборчі комісії, крім Краснопільської, перші засідання провели вчасно та відповідно до вимог законодавства.

Про це повідомляють на сайті громадської мережі «Опора».

«На своїх перших засіданнях РВК сформували склади відповідних територіальних виборчих комісій. Як уже повідомляла «Опора», Миропільська селищна виборча комісія була утворена з порушенням вимог чинного законодавства. Найбільше керівних посад (включаючи голову, заступника та секретаря) у ТВК Житомирської області отримали представники партій «БПП «Солідарність» – 18, ВО «Батьківщина» – 17 та «Опозиційного блоку» – 11. Усі ТВК, крім Краснопільської (Чуднівський район), перші засідання провели вчасно та відповідно до вимог законодавства. Краснопільська сільська виборча комісія зібралася аж 7 листопада, що є порушенням ч. 3 ст. 27 Закону України «Про місцеві вибори», де зазначено, що «перше засідання виборчої комісії скликається не пізніш як на другий день з дня формування її складу (утворення), а наступні засідання – у разі необхідності», – йдеться у повідомленні.

У коментарі спостерігачу «Опори» голова Краснопільської СВК Анастасія Масна зазначила:

«Комісія не могла зібратися у визначений законодавством термін – до 5 листопада, оскільки я дізналась про своє призначення на посаду лише в п’ятницю, 4 листопада, і було вирішено провести засідання комісії вже після вихідних, в понеділок, 7 листопада».

Станом на 15 листопада, пишуть на сайті «Опори», всі виборчі комісії працювали відповідно до календарного плану.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області 18 грудня у 22 об’єднаних територіальних громадах пройдуть перші вибори сільських, селищних, міських голів та, відповідно, депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад. У цих виборах братимуть участь 42 політичні партії.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі