Влада

На постійній комісії депутати Житомирської облради погодили виділення коштів для протезування бійця АТО

16 November 2016, 17:31

Постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів 16 листопада провела виїзне засідання на базі Житомирського обласного центру крові. У роботі комісії, яка розглянула два питання порядку денного, взяв участь заступник голови обласної ради Максим Вілівчук.

Про це пише сайт Житомирської облради.

«Депутати на власні очі побачили, як працює комунальна установа «Житомирський обласний центр крові» Житомирської обласної ради. Керівник закладу Анатолій Чугрієв провів екскурсію, розповівши про принцип роботи установи та ознайомивши профільну комісію з матеріально-технічною базою центру. Варто зазначити, що обласний центр крові щорічно заготовляє до 10 тис. літрів крові, видається для переливання до 8 тис. доз свіжозамороженої плазми та більше 8 тис. доз еритроцитів. Минулого року в закладах охорони здоров’я проведено 18,5 тис. переливань компонентів крові.

Однак, в умовах скорочення фінансування обласному центру крові до кінця цього року не вистачає коштів для продовження заготовлення крові і забезпечення лікарень компонентами крові. Тому депутати, після обговорення даного питання, погодили виділення з обласного бюджету 203 тис. грн на цю потребу.

Окрім цього, постійна комісія розглянула питання надання грошової допомоги бійцю АТО для проведення лікування та проходження реабілітації. Як доповів начальник управління охорони здоров’я Олександр Торбас, житель Новоград-Волинського району отримав поранення під час антитерористичної операції, внаслідок чого йому ампутували ліву ногу. Наразі бійцю потрібно 114 тис. грн для протезування, яке буде проведено у Польщі. Депутати одностайно проголосували за виділення військовому необхідної суми коштів», ­ йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, бійцю з Житомирської області Олегу Федорчуку врятували в Ізраїлі ногу.

Фото з сайту Житомирської обласної ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі