Влада

Заступник мера розповів, коли будуть вакцини від грипу для житомирських медиків

17 November 2016, 13:04

Цьогоріч у Житомирі прогнозують значний дефіцит вакцин від грипу. Хоча міська влада розраховує на те, що препарати для щеплення медпрацівників приймальних та інфекційних відділень, які належать до групи ризику, мають надійти з 21 листопада.

Про це повідомив заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов 17 листопада під час засідання виконкому.

«Загалом було закуплено 150 тисяч доз на всю країну, тому що в минулому році вакцинація була провалена – вакцини не купували. І ті компанії, які звезли вакцини, кожну тарифікують, їм було невигідно завозити великий об’єм цього року. І я вам гарантую, що буде великий дефіцит. Міністерство (охорони здоров’я) зі свого боку зробило все можливе, але вже запізно. На жаль, я раджу відслідковувати: як тільки з’являться вакцини, їх треба купувати», – пояснив Хренов.

При цьому начальник управління охорони здоров’я Житомирської міськради Марія Місюрова зауважила, що вакцини коштуватимуть 150 грн.

«І ціна піднялася. Якщо вони анонсували 125 грн, то зараз уже 150 грн», – уточнила вона.

Матвій Хренов також зауважив, що мерія зробила заявку на придбання вакцин для медичних працівників приймальних та інфекційних відділень міських лікарень:

«Ми спробували централізовано закупити вакцину хоча б для лікарень міста, аби лікарі приймальних відділень, дільнична мережа була про вакцинована. Заявка зроблена – кошти заброньовані. Ми сподіваємося, що на наступному тижні вакцини будуть. Принаймні, найбільшу групу ризику – це медичні працівники – буде про вакциновано».

А Марія Місюрова запевнила, що на сьогодні у Житомирі фахівці не виявили вірус грипу.

«Хочу вас запевнити, що на сьогоднішній момент серологічно не виявлено вірус грипу, є тільки ГРВІ», – сказала вона.

UPD: на своїй сторінці у Facebook Хренов уточнив, що з міського бюджету на придбання вакцин від грипу медпрацівників виділили понад 84 тис. грн, а поставка препаратів очікується вже з 18 листопада.

 «Вперше, із міського бюджету виділені кошти для придбання вакцини проти грипу для медичних працівників із групи ризику передбачено видатки на загальну суму 84111,00 грн.:
• КУ ЦДМЛ – 200 доз;
• КУ ЦМЛ №1 – 152 дози;
• КУ ЦМЛ №2 – 160.
Поставка очікується 18-19.11.2016.
Це перший крок на шляху до цивілізованої підготовки до епідемії. На наступний рік плануємо збільшення кількості вакцинованих груп», – повідомив Хренов у соцмережі.

Як повідомляв Житомир.info, на 45 тижні епідсезону 2016-2017 рр. у Житомирській області відмічається зростання рівнів захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції на 3% у порівнянні з попереднім тижнем.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі