Події

У Житомирській області на п’ять років тюрми засудили капітана, який продавав техніку військової частини

18 November 2016, 17:21

Житомирський районний суд визнав винним військовослужбовця, який протягом трьох місяців продавав радіопередавачі, що є майном військової частини. Військовослужбовцю призначили покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років.

Про це повідомляють на сайті військової прокуратури Центрального регіону України.

«За підтримання державного обвинувачення військової прокуратури Житомирського гарнізону Центрального регіону України до 5 років позбавлення волі засуджено військовослужбовця військової служби за контрактом однієї з військових частин Збройних Сил України, дислокованих на Житомирщині. Установлено, що старший технік групи підготовки та регламенту контрольно-записувальної апаратури обробки інформації військової частини, впродовж грудня 2015 – лютого 2016 років, маючи вільний доступ до приміщень, де зберігалось військове майно, виніс та, в подальшому, реалізував спеціальні військові радіопередавальні прилади, а саме МАЯК – 85М, Луч – 71М, магнітофон МН-П тощо, вартістю понад 200 тис. грн. Обвинувачений свою вину визнав у повному обсязі та у ході судового слідства відшкодував частину завданих ним збитків в сумі понад 19 тис. грн», – йдеться у повідомленні.

Житомирський районний суд Житомирської області визнав капітана винним за ч. 2 ст. 410 КК України (заволодіння військовою службовою особою військовим майном шляхом зловживання службовим становищем, що заподіяло істотну шкоду) та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років.

Цивільний позов прокурора в інтересах Міноборони про стягнення з обвинуваченого 181 тис. 500 грн матеріальних збитків, завданих злочином, задоволено в повному обсязі.

Як повідомляв Житомир.info, в одній із військових частини на Житомирщині співробітники СБУ викрили факт привласнення та реалізацію паливно-мастильних матеріалів, призначених для потреб АТО.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі