Влада

Міська громада буде мати повний контроль над містобудівною діяльністю в Житомирі, - голова ДАБІ України Олексій Кудрявцев

21 November 2016, 13:00

Житомир став 14 містом в Україні, якому в рамках децентралізації, передали повноваження по контролю та видачі дозвільних документів на будівництво у місті. Відповідну угоду 21 листопада підписали голова державної архітектурно-будівельної інспекції України та Житомирський міський голова. На думку обох сторін, отримані повноваження дозволять на місцях контролювати хід будівництва та допоможуть зменшити кількість незаконних забудов.

«Місто Житомир - це 14 обласний центр в країні, який отримує ці повноваження. Ми очікуємо від передачі цих повноважень зменшення незаконних будівництв, а також покращення адмінпослуг для населення. Вже після того, як будуть отримані повноваження, буде замкнений цикл по містобудівній діяльності: від містобудівних умов та обмежень, земельних ділянок у користування та будівництва, до видачі всіх дозвільних документів об’єктів з першої до четвертої категорії складності. Тобто, міська громада буде мати повний контроль над містобудівною діяльністю в місті Житомирі», - зазначив голова державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев.

«Підтримати ту планку високої якості перевірок, яку здійснює державна будівельна архітектурна інспекція України, нам необхідно, щоб наші спеціалісти були такими ж професіоналами у цій галузі, як і спеціалісти державного будівельного контролю архітектури України. Друге завдання, у першу чергу саме захист нашого населення від недобросовісних забудовників, бо це одна із головних проблем, яка сьогодні стоїть перед нами. Також збільшення інформаційного поля для того, щоб потенційні забудовники могли правильно обробляти дозвільні документи, правильно подавати дозвільні документи, для того щоб будівництво в місті Житомирі проходило лише законним шляхом», - каже керівник інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Житомирської міської ради Сергій Кондратюк.

«Зараз ми вже не зможемо нарікати на те, що це Київ, що хтось нам підписав якісь дозвільні документи. Це та відповідальність, яку ми беремо безпосередньо на себе. З одного боку - це відповідальність, а з іншого - можливості. Щоб бізнес міг максимально розвиватися у місті Житомирі, максимально швидко і прозоро отримувати дозвільну документацію на початок проведення будівельних робіт», - сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі