Культура

Щити, каски та уламки бруківки – в Житомирі відкрили виставку до річниці Революції Гідності. Фоторепортаж

21 November 2016, 16:23

У житомирському етно-мистецькому центрі «Дім української культури» 21 листопада відкрилася виїзна виставка «Розкажи мені про ту зиму», приурочена до третьої річниці Революції Гідності. Серед експонатів – передусім, каски учасників Майдану, їхні обвуглені щити, а також уламки бруківки. Усі ці предмети привезли до Житомира з Національного меморіального комплексу Героїв небесної Сотні – музею Революції Гідності.

Про це розповіла завуч молодіжної духовної школи при Свято-Михайлівському кафедральному соборі міста Житомира Юлія Ковтонюк.

«Сьогодні відбулося відкриття виставки музею Майдану. Серед експонатів наявні й ті, якими користувалася й Небесна Сотня. Тут є щити, казки, бруківка і полотно, яке малювали учасники Майдану, а також надані ними відеоматеріали. Крмі того, ми запросили ще гурт «Телері», який під час зими 2013-2014 років підігрівав бойовий дух тих, хто стояв за барикадами. Тому це не інсталяція, а справжній гурт, який там був, зі справжніми хітами. Чому ми організовуємо це? До нас (до недільної школи, – ред.) приходять старшокласники, які під час подій Майдану були ще не зовсім свідомими, а через три роки, якщо вони не знатимуть подій, то, умовно кажучи, можуть самі бути біля тієї стели і постраждати через виконання свого гімну. Тобто ці історичні події мають вкарбовуватися в пам’ять правильно, документально і відшліфовуватися від пропагандистських нашарунь. Ми хочемо, щоб наша молодь більше ніколи не була жорстоко побита владою за свої переконання», – сказала Юлія Ковтонюк.

Виставка «Розкажи мені про ту зиму» працюватиме до 30 листопада.

Із загальним планом заходів щодо відзначення третьої річниці Революції гідності можна ознайомитися тут.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі День гідності та свободи проходитиме в форматі Євромайдану 2013 року. Влада Житомирської області чекає пропозиції щодо відзначення річниці Революції гідності та Дня пам’яті жертв голодомору.

 

Фото Анни Максимової

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі