Політика

У райцентрі Житомирської області члени селищної виборчої комісії змушені працювати в тісній кімнаті з неробочою оргтехнікою

21 November 2016, 17:26

У смт Лугини Житомирської області селищна виборча комісія не має належних умов для роботи: приміщення площею 14 м2 замале для 17 членів комісії, а оргтехніка не працює.

Про це повідомляють на сайті громадської мережі «Опора».

У коментарі спостерігачу ОПОРИ голова комісії Світлана Ільїна розповіла, що комісія у складі 17 осіб змушена працювати в маленькій кімнаті, де робочі місця є лише для 11 людей.

«Приміщення, яке виділили для роботи комісії, розташоване в Центрі дитячої творчості, його розмір – 2х7 метрів. З оргтехнікою взагалі проблеми: виділили старий принтер, сейф не замикається. Довелося з дому принести навісного замка, адже в ту кімнату мають доступ інші особи – адміністрація ЦДТ. Ми це помітили після вихідних, коли з кабінету зникли вазони. Зверталися до голови районної ради Петра Мельника та голови селищної ради Анатолія Шахматова. Допомоги від них не отримали».

Комісія провела вже чотири засідання. У кімнаті обладнано робочі місця для 11 членів комісії, решта змушені стояти. Дошка оголошень відсутня, тому інформацію про створення округів розмістили на вхідних дверях приміщення Центру дитячої творчості. Принтер, який виділили, не працює. Доказом цього є рішення про реєстрацію спостерігачів ОПОРИ, написане від руки (на фото). Протоколи та необхідні для роботи матеріали друкують у приватних підприємців.

Лугинська селищна виборча комісія нараховує 26 виборчих округів, з них 18 – у смт Лугини, інші 8 – в селах. Загальна кількість виборців становить 5592 осіб.

У ст. 73 Закону України «Про місцеві вибори» зазначається: «Органи державної влади, органи влади Автономної Республіки Крим та органи місцевого самоврядування, їх посадові та службові особи в межах своїх повноважень зобов’язані сприяти виборчим комісіям у реалізації їх повноважень, зокрема: 1) надавати необхідні приміщення для виборчих комісій та повідомляти про їх місцезнаходження (адреси) виборчу комісію, що формує (утворює) відповідну виборчу комісію, не пізніш як за один день до її формування (утворення), забезпечувати охорону цих приміщень; 2) забезпечувати охорону виборчих бюлетенів та іншої виборчої документації; 3) надавати згідно з установленими Центральною виборчою комісією нормами та переліком транспортні засоби і засоби зв’язку (з оплатою послуг щодо їх підключення), обладнання, інвентар, оргтехніку, що підлягають поверненню після припинення повноважень виборчих комісій».

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області «Опора» зафіксувала перші порушення у підготовці до виборів в ОТГ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі