Місто

Чому з вулиць Житомира вчасно не прибрали сніг та хто відповідатиме за провал роботи комунальників

22 November 2016, 15:08

Чи готовий був Житомир до великих снігопадів та як проявили себе комунальні служби міста, коли довелось усувати наслідки негоди - на ці питання під час брифінгу 22 листопада відповідав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин. Мер впевнений: усі служби, які мали би боротись із негодою, відпрацювали на «три з мінусом», бо не мали координації дій.

«Особливо яскраво це проявилося в неділю, коли випав сніг. На тротуарах його треба було просто прибрати і почистити тротуари для того, щоб не утворилася ожеледь. Цього якраз не було зроблено. Момент був упущений, і утворилася ожеледь. І якщо місто було проїзним, в принципі, колапсу в транспортній системі не було, то не можна сказати, що місто було прохідним. Тому що підходи до зупинок і виходи з дворів, ну, і так далі, не були розчищені», - каже Сергій Сухомлин.

Хто відповідатиме за провал роботи комунальників, міський голова не сказав, але роботи по розчистці вулиць не припиняються, хоч сніг вже і розтав.

«На апаратній нараді в понеділок ми проводили вже, скажімо так, розбір по цій ситуації. Зараз будуть організовані додаткові роботи з вивезення сміття, тому що насправді у нас не були проведені ті заходи, які повинні були комплексно працювати. Це вивіз листя. І зараз після того, як зійшов сніг, на багатьох вулицях ще досить багато листя залишилося. Ну, оргвисновки будуть зроблені. Зараз ми просто розбираємося, але оргвисновки будуть зроблені», - запевняє мер Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, за одну добу в Житомирі випала місячна норма опадів. З вулиць Житомира вивезли більше 900 тонн снігу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі