Влада

Влада Житомирської області збирається боротися з перевізниками, які «таксують» на міжміських маршрутах

23 November 2016, 16:36

Губернатор Житомирської області розпорядився створити робочу групу для боротьби з «нелегальними» перевізниками.

Розпорядження «Про утворення міжвідомчої робочої групи для боротьби з "нелегальними" перевізниками» від 21 листопада 2016 року опублікували на сайті Житомирської ОДА.

З метою забезпечення моніторингу законності пасажирських перевезень при обласній державній адміністрації утворять міжвідомчу робочу групу «з метою вжиття заходів державного контролю за здійсненням пасажирських перевезень».

Начальник відділу транспорту департаменту промисловості, розвитку інфраструктури і туризму Житомирської обласної державної адміністрації Валерій Ясинецький пояснив Житомир.info, що йдеться про боротьбу з перевізниками, які працюють без дозволів на вигідних міжміських маршрутах.

«Будуть збиратися робочі групи, які здійснюватимуть рейдові чи планові перевірки нелегальних перевізників. Хто такий нелегальний перевізник. Це автоперевізник, який курсує без дозвільних документів. Це ми даємо таке визначення, бо в законодавстві визначення ще немає», - розповів Валерій Ясинецький.

Про нелегалів, які «підтаксовують» на деяких напрямках, в ОДА повідомляють самі автоперевізники та водії – в усній та письмовій формі.

«До нас надходять сигнали, наприклад, з Овруча, від наших перевізників, які працюють по договору в межах правового поля, що в такому-то напрямку функціонує нелегальний перевізник, який маленьким «Течиком» (Volkswagen Transporter – ред.) чи будь-яким автобусом підвозить людей. Йдеться про такі досить довгі маршрути, як Житомир-Коростень, Житомир-Новоград-Волинський та  на Київ», - пояснив начальник відділу.

Валерій Ясинецький додав, що робоча група збирається пропонувати відповідні зміни до законодавства для врегулювання питання нелегальних перевезень.

«Метою робочої групи є усунення нелегальних перевізників з пасажирських перевезень, бо це найперше безпека дорожнього руху», - резюмував Ясинецький.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2016 року Житомирська ОДА обрала перевізників на внутрішньообласні маршрути.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі