Місто

Заступник мера вважає недоцільним створення студентської поліклініки в Житомирі

23 November 2016, 18:10

На даний час питання щодо створення студентської поліклініки в м. Житомирі не доцільно.

Про це йдеться у відповіді заступника Житомирського міського голови Матвія Хренова на петицію щодо створення студентської поліклініки.

Петиція Андрія Михайловича Магалецького була опублікована 17 вересня 2016 року та вже 10 листопада набрала більше 250 необхідних голосів.

«До Вас звертаються Рада Студентського братства та студентський профком Житомирського державного університету імені Івана Франка, які представляють майже 4,5 тисячі студентів денної та майже 2 тис. заочної форм навчання. Після скорочення медичний пункт працює лише першу половину дня. У зв’язку з цим усувається можливість надання медичної допомоги як студентам, так і працівникам університету.

На сьогодні хворих студентів перенаправляють в Житомирську обласну дитячу лікарню (с. Станишівка), в інші медичні установи, через те, що не всі студенти мають житомирську реєстрацію. Студенти змушені їхати додому хворими.

Просимо вирішити питання щодо організації медичного обслуговування для всіх студентів м. Житомира на базі однієї з поліклінік, шляхом створення Студентської поліклініки за рахунок коштів місцевого бюджету, адже така практика поширена в інших областях України. Просимо Вас розглянути дану петицію та створити Студентську поліклініку для всіх студентів міста Житомира», - йдеться у тексті петиції.

«Шановний Андрію Михайловичу! Ваше звернення - петицію щодо створення Студентської поліклініки в м. Житомирі розглянуто.

У складі КУ «Центральна дитяча міська лікарня» в поліклініці № 1 Корольовського району за адресою вул. Святослава Ріхтера, 23, (від Вашого університету один квартал) функціонує:

1.       Відділення «Клініка дружня до молоді» (далі – КДМ) в штаті якого є:

- завідувач відділенням – лікар загальної практики – сімейний лікар – 1,0 ставки;

- лікар-дерматовенеролог – 0,5 ставки;

- лікар акушер-гінеколог – 0,5 ставки;

- лікар уролог – 0,5 ставки;

- практичний психолог – 0,25 ставки;

- сестра-медична - 1,0 ставка;

- молодша медична сестра (санітарка) – 1,0 ставка.

2.       Підлітковий кабінет в штаті якого є:

- завідувач кабінетом – лікар-терапевт – 1,0 ставка;

- лікар-терапевт – 1,5 ставки;

- сестра медична старша – 1,0 ставка;

- сестра медична – 1,5 ставки.

Вказані структурні підрозділи надають амбулаторну допомогу підліткам до 18 років. Крім того, згідно Положення «Про відділення медико-соціальної допомоги дітям та молоді «Клініка дружня до молоді» передбачено надання медичної допомоги молоді до 24 років. Вище зазначені підрозділи знаходяться на 1-му поверсі поліклініки, праве крило та мають окремий вхід.

Підлітковий кабінет та відділення «Клініка дружня до молоді» працюють з понеділка по п’ятницю згідно розкладу роботи спеціалістів, який оприлюднюється щотижнево на дошці графіку робот лікарів у фойє поліклініки. На даний час питання щодо створення Студентської поліклініки в м. Житомирі не доцільно, вбачаємо що повноцінне надання медичної допомоги студентам та працівникам учбових закладів міста буде здійснюватись за територіальним принципом, тобто за фактичним місцем проживання в м. Житомирі. Студентів до 18 років обслуговує комунальна установа «Центральна дитяча міська лікарня», старших 18-ти років – комунальна установа «Центральна міська лікарня № 1» та комунальна установа «Центральна міська лікарня № 2», - йдеться у відповіді на петицію.

Як повідомляв Житомир.info, житомирські студенти просять створити за кошти місцевого бюджету студентську поліклініку. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі