Суспільство

Завгосп і троє працівників школи-інтернату в Житомирській області отримали догани за допущення спалаху гепатиту А

24 November 2016, 14:58

Робоча група у складі фахівців управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, спеціалістів управлінь охорони здоров’я та освіти і науки облдержадміністрації провела службове розслідування щодо спалаху вірусного гепатиту А, який зафіксували серед учнів Кмитівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату.

Про це повідомляються на сайті Житомирської ОДА.

«Станом на 22.11.2016 року захворіло 34 дитини віком до 17 років. Дата першого захворювання 06.10.16 року, останнього 17.11.16 року. В ході проведеного медичного спостереження за контактними особами було виявлено 2 хворих дітей з клінічними проявами та за результатами вірусологічного обстеження крові виявлено ще 31 хвору дитину, які госпіталізовані у інфекційні відділення медичних закладів області. У даний час на стаціонарному лікуванні знаходиться 14 дітей. Інші 20 захворілих дітей в задовільному стані, після проведеного лікування виписані з лікарні із заключним діагнозом вірусний гепатит А. Після реєстрації першого випадку у навчальному закладі розпочато проведення комплексу протиепідемічних заходів, які тривають до сьогодні. У школі-інтернаті проведена заключна дезінфекція, організована та триває поточна дезінфекція, за контактними дітьми та працівниками закладу ведеться медичне спостереження. Проведено 179 досліджень проб з об’єктів зовнішнього середовища, в т.ч. 29 проб питної води, 139 гігієнічних змивів та 20 проб харчових продуктів, відхилень від нормативних показників не виявлено», – йдеться у повідомленні.

У навчальному закладі постійно проводиться санітарно-просвітницька робота серед учнів та персоналу (лекції, бесіди, диктанти), підтримується тісний контакт з батьками та роз’яснювальна робота серед них.

Працівниками Головного управління Держпродспоживслужби при проведенні позапланового обстеження навчального закладу було виявлено ряд порушень та недоліків щодо дотримання вимог санітарного законодавства.

«Станом на 22.11.2016 року 30 дітей навчального закладу щеплено проти вірусного гепатиту А та вирішено питання щодо вакцинації працівників закладу та дітей, які не отримали щеплення. Медпрацівниками Коростишівської ЦРЛ 24-25 листопада 2016 року буде проведена вакцинація даних осіб», – уточнюють в ОДА.

Разом з тим в управлінні освіти і науки Житомирської ОДА Житомир.info розповіли, що за допущення недоліків, які призвели до спалаху вірусного гепатиту, чотирьом працівникам Кмитівської школи-інтернату оголосили догани.

«Адміністрація школи провела своє службове розслідування щодо недоліків, які були виявлені службами, та причинах недотримання вимог санітарного законодавства, за результатними якого покарала чотирьох непедагогічних працівників. Це обслуговуючий персонал. Серед них – заступник директора з господарської роботи. Відповідно до статутних вимог, догани їм оголосила адміністрація закладу, тобто директор школи», – пояснив він.

Як повідомляв Житомир.info, 11 школярів із Черняхівського району перебувають на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні Житомирської обласної дитячої лікарні з діагнозом «вірусний гепатит А». Також у жовтні в селі Миколаївка Ємільчинського району 9 жителів захворіло на гепатит А, серед яких – одна дитина. Прокуратура області розпочала розслідування за фактом захворювання на гепатит 17 учнів Кмитівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату. Разом з тим у Житомирі з початку року в місті на гепатит А захворіло вже кілька десятків дітей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі