Події

У селищі Житомирської області працівник автомийки викрав у господаря Infiniti та потрапив у ДТП

24 November 2016, 15:14

Уранці до Хорошівського відділення поліції надійшло повідомлення про незаконне заволодіння транспортним засобом у смт Іршанську. У результаті проведених першочергових дій поліцейські затримали угонщика в одному з сіл Коростенського району.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«З’ясовуючи обставини події, поліцейські дізнались, що транспортний засіб належить одному з підприємців селища. Чоловік залишив Infiniti увечері 17 листопада на власній автомийці. Однак уже уранці виявив відсутність автомобіля та одного з працівників.

Згодом завдяки записам камер відеоспостереження поліцейським вдалося встановити, що саме цей робітник і заволодів транспортним засобом. За словами заявника, хлопець лише кілька днів, як розпочав працювати на автомийці, але доручення привести авто у порядок він давав іншому працівникові, якого знає достатньо давно і довіряє.

У подальшому з’ясувалось, що новоприбулий хлопець скористався ситуацією і самовільно взяв залишені ключі від авто та поїхав геть. Поліцейські розпочали заходи для встановлення місця перебування молодика та Infiniti.

Уже цієї ж ночі вдалося відшукати угонщика – менше, ніж за добу, він встиг об’їздити кілька північних районів області та потрапити у дорожньо-транспортну пригоду. А затримали його в одному із сіл Коростенщини, хлопець навіть намагався втекти, покинувши викрадене авто. За його словами, того вечора вони з напарником трохи «випили», а потім, коли товариш заснув, він вирішив з’їздити за пивом. Взяв ключі від замка запалення та сів за кермо, повертатись назад йому вже не хотілось. Під час нічного вояжу парубок не впорався з керуванням авто та з’їхав у кювет. Проте витяг машину за допомогою інших водіїв та продовжив мандри.

За оцінками експертів, у результаті ДТП та як наслідок механічних пошкоджень транспортного засобу його власнику завдано збитку на суму близько 91 тисячі гривень. Нині парубкові оголошено про підозру у вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України, тож за таке рандеву загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 8 років. Нині йому обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, минулого року жителя Житомирської області затримали за викрадення КамАЗа, який йому «подарували» в Києві.

Фото ГУ НП у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі