Події

На Рівненщині зафіксували африканську чуму свиней, у 4 районах Житомирської області проводяться заходи з недопущення збудника

28 November 2016, 09:42

В одному з сіл Рівненщини зафіксували африканську чуму свиней, після проведеного засідання у Житомирській області, було вирішено проводити заходи з недопущення занесення збудника.

Про це повідомляє головне управління Держпродспоживслужби у Житомирській області.

«Відповідно до оперативної інформації ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області 20.11.2016 в особистому підсобному господарстві громадянина, який проживає в с. Черниця Корецького району Рівненської області було зареєстровано загибель 4 голів свиней. За попередньою інформацією в с. Черниця нараховується 262 двори та утримується близько 300 голів свиней. При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ) 21.11.2016 встановлено діагноз на африканську чуму свиней (АЧС) (звіт про результати дослідження № 007586 п.м./16 від 21.11.2016).

Враховуючи незначну відстань від с. Черниця до території Новоград-Волинського району (17 км.) приміщенні Новоград-Волинської РДА проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії рішенням якої було затверджено План заходів з метою упередження занесення з неблагополучної території збудника АЧС. На кордоні з Рівненською областю встановлено ветеринарно-поліцейський пост з цілодобовим чергуванням представника Національної поліції та спеціалістів територіального управління Держпродспоживслужби та ветеринарної лікарні для контролю за переміщенням живих тварин та продукції тваринництва.

У зв’язку із останніми спалахами африканської чуми свиней у Рівненській та Хмельницькій областях, у Романівському, Любарському, Новоград-Волинському, Баранівському районах проводяться заходи з недопущення занесення збудника АЧС на територію Житомирської області», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2016 року влада Житомира закликала людей не купувати м'ясо та інші продукти у місцях стихійної торгівлі, через африканську чуму.

Фото з сайту ГУ Держпродспоживслужби у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі