Економіка

У Житомирській області 8 працівників органів соцзахисту притягнули до відповідальності через зайву виплату державної допомоги

6 December 2016, 11:42

У Житомирській області органи соціального захисту населення зайво виплатили державної допомоги та субсидій на понад 2 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

«Порушення, що призвели до зайвого витрачання більш як 2 млн грн, виявили фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області під час проведення планових ревізій окремих питань фінансово-господарської діяльності в управліннях праці та соціального захисту населення Володарськ-Волинської, Коростишівської, Попільнянської райдержадміністрацій, а також Богунської і Корольовської районних рад м. Житомира.

Зокрема, посадові особи органів соціального захисту населення безпідставно виплачували щомісячну адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам, які мали у власності житлові приміщення, розташовані на підконтрольній Україні території, депозитні рахунки, сума коштів на яких перевищувала десятикратний розмір прожиткового мінімуму, встановленого для працездатного населення, а також особам, які фактично не проживали на території області. Через це зайво витрачено понад 1,2 млн грн.

Окрім того, позаяк громадяни подали до управлінь недостовірні відомості про свій майновий стан та отримані доходи, їм зайво виплачено державної соціальної допомоги як малозабезпеченим сім'ям на загальну суму 600 тис. грн. Подібно через недостовірні відомості, які подали громадяни для призначення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, зайво витрачено ще більш як 100 тис. грн. За недотримання законодавства з фінансових питань вісьмох посадових осіб органів соціального захисту населення притягнуто до адміністративної відповідальності», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, посадові особи житомирського центру профтехосвіти зайво виплатили стипендії учням майже на 24 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі