Місто

На військовому кладовищі у Житомирі вшанували пам’ять полеглих захисників України

6 December 2016, 12:13

На військовому кладовищі у Житомирі в День Збройних Сил України 6 грудня військові, представники влади та побратими загиблих воїнів, без зайвих слів та оркестрів, із квітами у руках вшанували пам’ять полеглих Героїв.

«Сьогодні відзначаючи 25 річницю з дня створення Збройних сил України ми просто не маємо права не згадати про наших бойових побратимів, які поклали голови за нашу землю. Я низько схиляю голову перед пам’яттю загиблих бойових товаришів. Раніше казали наші ветерани Другої Світової війни - це свято зі сльозами на очах», - каже заступник командуючого ВДВ ЗСУ по роботі з особовим складом Станіслав Павлушенко.

Військовослужбовець Микола Безсмертний розповідає: постійно згадує свого побратима Віталія Мазура. Каже: він був не лише відданим бійцем, а і гарним другом та сім’янином.

«Мазур Віталій Віталійович був головним сержантом нашої роти, потім був головним сержантом 13-го батальйону. Знав його дуже добре як людину, як військовослужбовця. Двоє дітей у нього на сьогодні залишилося, жінка. Жінка молодець, тримається, на сьогоднішній день вона також військовослужбовець, служить. Ми чим можемо, то допомагаємо. Нажаль така втрата для всіх і для хлопців, хто його дуже близько знав. Сьогодні телефонував їм, вони під’їдуть трішки пізніше, щоб також уважити», - розповідає Микола Безсмертний.

Вшанувати загиблих Героїв прийшов і Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«У цей день ми повинні згадувати наших Героїв. Війна продовжується, дай Бог, щоб у нас на цьому кладовищі не збільшувалось могил, не плакали матері, не плакали діти. Цього дня ми згадуємо тих Героїв, які віддали своє життя за свободу та незалежність України», - говорить Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі