Місто

У День місцевого самоврядування житомирян запрошують на екскурсії до міської ради

7 December 2016, 10:41

Погуляти міською радою, подивитися історичні фотографії і побувати у кабінетах чиновників – усе це житомиряни матимуть можливість, 7 грудня. З нагоди Дня місцевого самоврядування у міськраді влаштували день відкритих дверей.

«Самоврядування - це можливість приймати рішення, можливість впливати на рішення влади. Тому це важливе свято як для нас, працівників міської ради і органів виконавчого комітету, так і, напевно, для кожного міста. Житомир - одне із перших міст, яке отримало магдебурзьке право. Житомир отримав його в 1444 році і воно давало можливість містам дійсно впливати на свої процеси. У міській раді сьогодні буде багато цікавих речей, буде зустрічати бургомістр, який повернеться з 1444 року сюди і буде зустрічати всіх наших містян, розказувати, що таке магдебурзьке право, про Житомир, про його історію, а на 2-му поверсі Георгій Мокрицький відкриє теж унікальну виставку, її ще не було презентовано ніде. Це виставка про будівлю міської ради, що тут відбувалося, про історичних постатей, які тут і навчалися, і виступали. Думаю, всім буде цікаво сьогодні тут: і школярам, які будуть на майстер-класах і на екскурсіях, і дорослим людям, яким буде цікаво познайомитися з бургомістром, побачити виставки, переглянути фільми і, можливо, зайти в будь-який кабінет чиновника і привітатися», - розповіла начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.

Вона зазначила, що житомирян запрошують до міськради впродовж всього дня, але екскурсії розпочнуться о 13-30, відкриття виставки Георгія Мокрицького – на 14-00.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі