Влада

Співпрацю між Житомирською мерією та Центром обліку безхатченків підкріпили угодою

8 December 2016, 12:07

 Під час засідання виконкому 8 грудня Житомирський міський голова Сергій Сухомлин і голова правління ГО «Милосердя»-директор благодійної організації «Міський центр обліку бездомних осіб» Владислав Паламарчук підписали угоду між міськвиконкомом і ЖОГО «Милосердя» про надання соціальних послуг бездомним громадянам.

«У нас є така хороша ініціатива Владислава Паламарчука, який уже багато років займається проблемами бездомних людей у місті Житомирі. І от за минулу зиму в Житомирі вперше не було зафіксовано жодного випадку, коли б люди замерзли на вулиці. Мабуть, це найважливіше - врятовані життя є головною заслугою цього фонду. Якщо є ініціатива громадських організацій, то місто може у вигляді соціального замовлення допомогти її роботі. Саме така схема нами була запропонована фонду Владислава. І він виграв грант міськради (69 тис. 300 грн, – ред.). Сьогодні ми урочисто підписали угоду про співпрацю», - зазначив Сергій Сухомлин.

У свою чергу Владислав Паламарчук зазначив, що ця угода та співпраця є дуже важливою для їхньої організації. Разом з тим він повідомив, що з настанням холодів у житомирському центрі для бездомних кількість мешканців збільшилася майже вдвічі. Зараз там проживає 42 безхатченків. Наступного року, з слів Паламарчука, на фінансування Центру планують виділити понад 400 тис. грн.

«З настанням холодів, майже за місяць, кількість мешканців центру збільшилася майже удвічі. До холодів у нас було десь у межах 30 людей. І це я не враховую тих, хто приходить щодня і отримує соціальні послуги, такі як поїсти, помитися, переодягтись. Зокрема, цієї ночі у центрі ночували 42 людини, ще є пара вільних місць. Узагалі, якщо буде кризова мінусова температура, ми приймемо всіх. Готові розміщувати людей у коридорах, актовому залі», - сказав він.

Крім того, Паламарчук поділився наміром створити в Житомирі соціальні підприємства для безхатченків.

«Я дуже радий, що у центрі є чотири постійний чергових, директор і бухгалтер. Це насправді значно звільнило мене і надало можливість працювати й надалі над створенням соціальних підприємств для бездомних, аби не тільки сиділи і їли шматок хліба, а й навчилися на нього заробляти», – розповів Владислав.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2016 році в Центрі стало на 6 мешканців більше, всього проживали 39 безпритульних. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі