Політика

У райцентрі Житомирської області на автостанції розклеїли агітки одного з кандидатів на посаду голови ОТГ

12 December 2016, 09:24

У місті Баранівка Житомирської області на будівлі автостанції спостерігачі ОПОРИ зафіксували агітаційні листівки кандидата на посаду голови Баранівської ОТГ, нинішнього міського голови Анатолія Душка.

Про це повідомляють на сайті громадянської мережі ОПОРА

«Агітматеріали були наклеєні на вхідних дверях та вікні автостанції. На листівці є фото кандидата з дітьми у національних костюмах, біля прізвища та імені розміщена позначка, схожа на ту, яку треба ставити в бюлетені під час голосування. Також листівка містить вислів: «Живу заради майбутнього!» Працівниця автостанції спостерігачу ОПОРИ відмовилась пояснювати, як листівка опинилась на вікні та дверях автостанції», – йдеться у повідомленні.

ОПОРА нагадує, що відповідно до ч. 4 ст. 56 Закону України «Про місцеві вибори»плакати, стенди, листівки та інші друковані агітаційні матеріали (крім матеріалів, що розміщуються на носіях зовнішньої реклами) розміщуються лише у місцях, визначених і обладнаних місцевими органами виконавчої влади чи органами місцевого самоврядування не пізніш як за 45 днів до дня голосування. Будівля автостанції до переліку таких місць не віднесена. А згідно з п. 6 ч. 9 ст. 60Закону України «Про місцеві вибори» забороняється розміщувати носії політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі, у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів.

«Крім того, по місту спостерігачі ОПОРИ зафіксували агітаційні листівки кандидата Анатолія Душка, які розміщені на будівлях закладів торгівлі та сфери послуг. Хоча рішенням виконкому Баранівської міської ради від 25.10.2016 року № 203 на території міста визначено місця для розміщення друкованих агітаційних матеріалів під час місцевих виборів 18 грудня 2016 року – це білборди, сіті-лайти та дошки оголошень. До речі, оскільки очолює виконком міської ради Анатолій Душко, наразі кандидат і чинний міський голова Баранівки (згідно з ч. 3 ст. 12 Закону України «Про місцеве самоврядування»), то саме йому має належати й підпис під відповідним рішенням. Додамо також, що зображення у агітаційних матеріалах символу «галочка», який виборці використовують для голосування за кандидата, можна трактувати як маніпуляцію. Закон України «Про рекламу» забороняє використовувати засоби і технології, які діють на підсвідомість споживачів реклами(ст. 8), тож закликаємо кандидатів дотримуватися принципу рівних можливостей», – додають на сайті ОПОРИ.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно ОПОРА повідомляла, що кандидатка в депутати Семенівської сільської ради Ірина Діденко скаржилася до ТВК на чинного голову Великонизгірецької сільської ради, який нібито агітував за кандидатку на посаду голови Семенівської сільської ради Наталію Семенюк. Сільський голова цей факт заперечував.

Фото з сайту громадянської мережі ОПОРА

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі