Події

Попався чиновник Житомирської митниці: брав хабарі від власників авто з іноземною реєстрацією

15 December 2016, 11:03

Співробітники Управління СБ України в Житомирській області під процесуальним керівництвом прокуратури викрили на хабарництві заступника начальника управління боротьби з митними правопорушеннями Житомирської митниці.

Про це 15 грудня Житомир.info повідомила прес-група СБУ в Житомирській області.

«Правоохоронці встановили, що посадовець систематично отримував хабарі від місцевих мешканців-власників автівок із іноземною реєстрацією за непритягнення їх до адміністративної відповідальності за перевищення терміну перебування транзитного транспорту в Україні. "Такса" чиновника становила в середньому двісті доларів США за кожну машину. За таку ж суму, сплачену за календарний рік, митник гарантував і надалі не притягувати громадян до відповідальності», - інформує СБУ

Оперативники спецслужби затримали заступника начальника управління після одержання 5 тисяч гривень хабара від чергового власника авто. За грішми посадовець приїхав після завершення робочого дня до будинку автовласника, - повідомляє прес-група.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2016 року за хабар затримали слідчого Житомирського відділу поліції.

Фото управління СБУ та прокуратури Житомирської області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі