Події

В Апеляційному суді Житомирської області вчетверте розглядали справу побиття майданівців Володимиром Савицьким

15 December 2016, 11:23

Вже вчетверте 14 грудня в Апеляційному суді Житомирської області розглядали справу побиття активістів Майдану, житомирянином Володимиром Савицьким, яке сталося 23 лютого 2014 року.

Проходило засідання із оновленим складом суддів на чолі із Сергієм Зав’язуном, який відкрив засідання та зачитав основні доводи по справі.

«В ході грубого порушення громадського порядку Савицький, який утримував при собі предмет, спеціально пристосований для нанесення тілесних ушкоджень - металевий ланцюг, поводячи себе зухвало та нахабно підійшов до громадського помічника та кулаком наніс йому удар в обличчя, від якого той впав на землю. У цей же день, час і місце Савицький, тримаючи в руці металевий предмет умисно наніс один удар в область голови Гісса, чим спричинив йому тілесні ушкодження у вигляді відкритої черепно-мозкової травми», - зачитав суддя Апеляційного суду Житомирської області Сергій Зав’язун.

Після, учасники по справі перейшли до судових дебатів.

«Я не відмовляюсь від того, що я зробив. Для того були свої причини. Ви коли зачитували, ніхто не говорив про те, що ці люди спровокували мене. Він мене ображав серйозно, через те, що мій пес був без намордника. Говорив, ніби я на когось травив свого пса, але мій пес будучи без намордника і повідка нікого не вкусив. Коли вийшли з машини працівники ДАЇ, вони одразу почали травити собаку газовим балончиком і бити її палицею по голові. Це і спонукало мене на якісь неправильні дії. Це було не так, як це описується: ніби я завчасно підготувався, то був звичайний повідок від собаки, я не ходив з думками: кого цим повідком вдарити. Я хочу виплатити усе те, що мені передбачено законом, а саме моральні та матеріальні збитки. Але для цього мені потрібно залишатися на свободі. Прошу вас, звернути увагу на всі мої аргументи та прийняти правильне рішення», - виправдовується обвинувачений Володимир Савицький.

Наступною слово у дебатах взяла новий захисник обвинуваченого Олена Шульська.

«Прошу суд скасувати вирок Корольовського районного суду від 6 вересня 2016 року, в частині обвинуваченого Савицького за ч.1 ст.121 ККУ виправдати. Скасувати вирок в частині стягнення з Савицького на користь Гісса 3 тис. 135 грн 96 коп. матеріальної шкоди та 60 тис. грн моральної шкоди. Змінити вирок Корольовського районного суду в ч.4 ст.296 та ч.2 ст.245 шляхом пом’якшення покарання», - сказала адвокат обвинуваченого Олена Шульська.

Потерпілі майданівці Манджус та Гісса у своїх виступах вкотре наголосили: все, що написано у справі правда та їм додати більше немає чого.

Заслухавши усіх учасників по справі суддя Сергій Зав’язун оголосив, у зв’язку із організаційними причинами, перерву судового засідання до 21 грудня 14.00.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі