ДОПОМОГА

У Житомирі продають листівки, щоб зібрати гроші на лікування хлопчика, який потрапив під тролейбус

15 December 2016, 14:31

«Янгол з великим серцем» – такі листівки виготовила житомирська художниця Алла Юзепольська, щоб зібрати кошти на лікування 9-річного хлопчика, який потрапив під тролейбус. Янгола на ковзанах художниця намалювала, коли дізналася про біду, що сталася з дитиною.

«Володю Каблова я не знаю і ніколи не знала. Я навіть не знаю його тата. Я тільки взяла телефон і вчора спілкувалася з татом. Ви навіть собі не уявляєте, я так хотіла, щоб вона (листівка, – ред.) у мене вийшла добра, і вже коли я побачила фотографії Володі, де він на якомусь шкільному змаганні і ці очі... Він вийшов дуже схожий на цього Володика. Я вгадала. І листівка символічна. Коли я думала, як розташувати янголятко, як його подати для людей, то я хотіла, щоб ця дитина стала на ноги і колись могла стати на ковзани, займатися спортом», – говорить художниця.

Придбати листівку за символічні 10 грн перед початком сесії міської ради пропонували депутатам. З бюджету Житомира вже виділили 50 тис. грн на лікування хлопчика, але депутати порушили питання про необхідність виділення додаткової допомоги. Про стан дитини розповів нардеп Борислав Розенблат.

«Він зараз знаходиться у лікарні «Охматдит», ним займається хірург Левицький Анатолій Феодосійович. Дійсно, треба буде велика допомога міської ради по питанню реабілітації, бо операції зараз проходять, але більше будемо знати, коли стан дитини буде визначений. Треба дійсно допомагати, не треба розбиратися, хто правий, а хто винний. Це, я думаю, потім визначать, але треба зараз рятувати дитину. І гроші знадобляться дуже серйозні», – сказав Борислав Розенблат.

За три години сесії депутати і працівники міської ради купили листівок на 5 тис. 123 грн. Організатори кажуть, хлопчика готові прооперувати у Німеччині, але вартість операції вимірюється десятками тисяч євро. Вони закликають представників житомирського бізнесу долучитися до збору коштів.

«Ми збираємо кошти, але їх все рівно мало. Тому що 25 тис. євро – тільки коштує одна з операцій. Перед новим роком кожна велика організація готує поздоровчі листівки, вітальні листівки, або запрошення на корпоративи. Їх замовляють у типографіях, їх не купують готові. Було б дуже гарно, якби житомиряни, керівники підприємств, використовуючи цей логотип і певну частину коштів відшкодовуючи на лікування цієї дитини, запросили всіх на свої свята або поздоровили своїх працівників такою ж листівкою», – сказала керівник проекту «Листівки з любов’ю. Житомир» Тетяна Пелех.

«Я хочу, щоб у кожного житомирянина ця листівка стояла. Вона буде робити добро у вашому домі, а хлопчику Володі дасть надію на одужання», – говорить художниця Алла Юзепольська

Придбати листівку можна у приміщенні музичної школи №1 по вулиці Михайлівській, у фотоцентрі на Скорульського чи в інтернет-магазині «Листівки з любов’ю. Житомир».


Переказати кошти на лікування хлопчика можна на картку ПриватБанку його тата 5168 7572 9057 2835 (Каблов А. В.)


Як повідомляв Житомир.info, школяр, який 28 листопада, потрапив під колеса тролейбуса зараз перебуває на стаціонарному лікуванні в обласній дитячій лікарні. Його стан стабільний. У ДТП хлопець отримав численні переломи ніг та тазу. На лікування хлопчика з міського бюджету спершу планували виділити 30 тис. грн. Зрештою, виконком Житомирської міської ради 8 грудня вирішив збільшити до 50 тис. грн суму матеріальної допомоги на лікування Володі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі