Влада

У Житомирі показали нові шкільні автобуси, якими у районах і ОТГ підвозитимуть дітей на навчання

16 December 2016, 14:56

Із Житомира до районів та ОТГ відправили 12 нових шкільних автобусів, закуплених управлінням освіти і науки облдержадміністрації через систему Prozorro. Один такий автобус обійшовся у майже 1,6 млн грн.

Про це 16 грудня повідомив голова облдержадміністрації Ігор Гундич під час передачі ключів від автобусів, яка відбувалася на майдані ім. С. П. Корольова у Житомирі.

«Сьогодні, у переддень святого Миколая, я вважаю, робим такий гарний подарунок і показуємо приклад співпраці влади і громади. Тому що ці автобуси куплені за державною програмою: 70% коштів на ці автобуси виділила держава, 30% виділили громади – це районні ради, міста, а також об'єднані територіальні громади. Я думаю, що школярам області буде дуже приємно і комфортно користуватися таким транспортом. Хотів би також сказати, що на сьогодні в області на 100% забезпечений підвіз учнів до шкіл: десь це відбувається спеціалізованим транспортом, десь ми заключаємо договори, але сьогодні немає в області школи, де б не відбувалося підвозу дітей до школи. Із цих автобусів, які є, сьогодні чотири автобуси будуть отримувати об'єднані територіальні громади (12 нових автобусів передали школам у Коростенському, Овруцькому, Чуднівському, Бердичівському, Житомирському, Коростишівському, Малинському, Попільнянському районах та Новоборівській, Тетерівській, Вишевицькій, Потіївській об’єднаних територіальних громадах, – ред.). Це якраз говорить про те, коли є скептики, які вважають, що деякі громади в області не достатньо спроможні, це теж приклад... Тому що один такий автобус коштує 1 млн 590 тис грн – і сьогодні ОТГ у своїх бюджетах здатні передбачити також кошти на такі автобуси. Найбільша кількість автобусів – це 4 автобуси – отримає Романівський, і три – Коростенський райони. Наступного року ми плануємо  провести тендер на закупівлю ще, принаймні, семи автобусів», – сказав Ігор Гундич.

Загалом цьогоріч ОДА закупила 22 нових шкільних автобуси. 16 грудня планували вручити 14 з них, але днями, зазначив губернатор, вже передали по одному до тих районів, де потреба була найбільш гострою.

«Учора і позавчора по одному забрали на деякі райони, тому що була гостра потреба у тому, щоб підвозити дітей до школи. Так, один сьогодні вже передали до Романівського району і один поїхав в Олевський район учора ввечері. Тобто там, де є гостра потреба, ми її відразу закриваємо», – уточнив він.

«У вівторок (20 грудня, – ред.) очікуємо ще партію з восьми автобусів. Ви не бачите тут ще одного, коростишівського автобусу, який на Коростишіський район. Він буде буквально за півгодини, тому що зранку ми всі автобуси заводили, приводили до ладу. Все в процесі – життя триває» – додав заступник голови ОДА Ярослав Лагута.

Після вручення ключів від транспортних засобів, губернатор разом із чиновниками ОДА і журналістами поїхали до Тетерівки, аби особисто передати один із автобусів місцевій загальноосвітній школі. А дорогою до навчального закладу взяли ще одного подорожнього – чоловіка в образі святого Миколая, який тетерівським школярам вручив солодкі подарунки.

Довідково. На Житомирщині загалом підвозяться 13 тис. 875 учнів та вчителі до 409 навчальних закладів. У наявності 220 шкільних автобусів (+ 22 нових цього року), якими до шкіл доставляється 11 539 учнів. Крім того, відділи освіти орендують 16 автобусів, а також забезпечують підвіз 150 рейсовими автобусами.

Як повідомляв Житомир.info, цьогоріч за кошти обласного бюджету закуплених управлінням освіти і науки Житомирської ОДА через систему Prozorro закупило 22 шкільних автобуси. На їх придбання спрямували 35 млн 200 тис. грн, або 1,6 млн грн за одиницю. Згідно з розпорядженням голови Житомирської ОДА №405 від 29.11.2016 р., усі транспортні засоби розподілили між десятьма райдержадміністраціями та чотирма ОТГ області.

Ярослав Лагута – заступник голови Житомирської ОДА

Голова Житомирської облради Володимир Ширма та голова Житомирської ОДА Ігор Гундич

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі