Події

Прокуратура Житомирської області поскаржилася до Вищого суду через оренду лісу по $1 за гектар

16 December 2016, 18:41

З метою припинення незаконного користування лісовими насадженнями у Коростишівському районі Житомирської області органами прокуратури подано касаційну скаргу до Вищого господарського суду України.

Про це Житомир.info 16 грудня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Йдеться про те, що у лютому 2016 року обласною державною адміністрацією неправомірно передано у користування приватному підприємцю 6,6 га лісу на території Старосілецького лісництва «ДП Коростишівський лісгосп АПК» обласного КП «Житомироблагроліс» терміном на 49 років із щорічною орендною платою 1 долар США за 1 га. Зокрема, землю лісового фонду надано з порушенням Лісового та Земельного кодексів України, без дотримання законодавчо визначеної процедури передачі у довгострокове тимчасове користування лісів та без визначення у встановленому законом порядку плати за спеціальне використання лісових ресурсів», – повідомила прокуратура.

Органами прокуратури 05.12.2016 подано касаційну скаргу до Вищого господарського суду України на рішення Київського апеляційного господарського суду та суду першої інстанції, якими відмовлено у задоволенні позову прокуратури області щодо визнання недійсним договору довгострокового тимчасового користування лісовими насадженнями площею 6,6 га на території Коростишівського району. Відтак, крапку у спорі щодо законності користування земельними лісовими ділянками у Коростишівському районі остаточно мають поставити суди касаційної інстанції, - наголошує прокуратура.

Як повідомляв Житомир.info, суд залишив помічнику нардепа 6,6 га лісу в Коростишівському районі, які він орендує по долару за гектар.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі