Події

Суд залишив помічнику нардепа 6,6 га лісу в Коростишівському районі, які він орендує по долару за гектар

13 December 2016, 13:52

Київський апеляційний господарський суду відмовився визнати недійсним договір користування лісовою ділянкою площею 6,6 га в Коростишівському районі, яку підприємець Валерій Варивода отримав у користування на 49 років з орендною платою – 1 долар США за 1 га на рік по курсу НБУ.

Рішення суду від 15 листопада 2016 року опубліковане в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Нагадаємо, в травні обласна прокуратура повідомила, що подала позов про припинення незаконного користування 6,6 га лісу, які отримав приватний підприємець.

«Заступник прокурора Житомирської області звернувся до господарського суду міста Києва з позовом в інтересах держави в особі Житомирської обласної ради до Житомирської обласної державної адміністрації, Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 та Дочірнього підприємства "Коростишівський лісгосп АПК" ЖОКАП "Житомироблагроліс" Житомирської обласної ради про визнання протиправним та скасування розпорядження Житомирської обласної державної адміністрації, визнання недійсним договору довгострокового тимчасового користування лісами та повернення земельної лісової ділянки. Позовні вимоги обґрунтовані тим, що розпорядження Житомирської обласної державної адміністрації №48 від 29.02.2016 р. є протиправним та підлягає скасуванню, оскільки при його прийнятті були порушені норми чинного законодавства України. Крім того, прокурором заявлено вимоги про визнання недійсним договору довгострокового тимчасового користування лісами та повернення земельної лісової ділянки», - зазначається в рішенні Господарського суду міста Києва від 14.09.2016р.

В задоволенні позовних вимог заступника прокурора Житомирської області відмовили повністю.

Апеляція не допомогла і 6,6 га лісу залишаються в тимчасовому користування Валерія Вариводи – помічника народного депутата Павла Дзюблика (фракція партії «Народний фронт»).

Як повідомляв Житомир.info, відповідно до розпорядження губернатора Сергія Машковського від 29 лютого 2016 року, підприємець Валерій Варивода отримав у довгострокове тимчасове користування терміном на 49 років лісову ділянку площею 6,6 га «для культурно-оздоровчих, рекреаційних, спортивних, туристичних і освітньо-виховних цілей». У 2014 році мешканець Коростишева Валерій Якович Варивода балотувався в народні депутати по округу №66 (Малин) як самовисуванець. Пізніше його підтримало «Об’єднання «Самопоміч». Політолог Вадим Карасьов пророкував перемогу Вариводи, але за результатами виборів він посів на окрузі №66 четверте місце, а переміг Павло Дзюблик («Народний фронт»). Зараз Варивода є помічником нардепа Дзюблика на громадських засадах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі