Події

Житомирські копи затримали хлопця, який за неповних два місяці 6 разів викрадав з машин акумулятори

20 December 2016, 14:46

Поліцейські викрили 24-річного жителя Житомира у причетності до шести крадіжок майна з автомобілів житомирян.

Про це 20 грудня Житомир.info повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«На початку листопада 2016 року до Житомирського відділу поліції звернувся 47-річний житомирянин із повідомленням про крадіжку з його автомобіля. Чоловік розповів працівникам поліції, що залишив на ніч свій автомобіль Audi 80 на вулиці поблизу будинку. Уранці ж виявив, що водійські дверцята пошкоджено та з транспортного засобу викрадено акумуляторну батарею», - пише сайт поліції.

Правоохоронці вилучили низку речових доказів та розпочали заходи щодо встановлення особи крадія.

Подібне повідомлення надійшло до поліції на початку грудня від 45-річного жителя обласного центру про викрадення з його незамкненого автомобіля, залишеного на ніч на вулиці, трьох акумуляторів, набору металевих ключів та домкрата загальною вартістю 11 тисяч гривень.

«Крадіжку акумуляторних батарей з автомобілів ще двох житомирян було вчинено 15 грудня та 17 грудня. Власник автомобіля КАМАЗ повідомив, що лишив вантажівку біля будинку на одній з житомирських вулиць, а вже за два дні виявив, що у ній відсутня акумуляторна батарея. Два акумулятори зникли з-під капоту автомобіля Mercedes-Benz, також залишеного власником на ніч під відкритим небом», - інформує поліція.

Правоохоронці дійшли висновку, що до указаних злодіянь може бути причетна одна і та сама особа. Зі слів начальника Житомирського відділу поліції Михайла Сороки, про це свідчила і доказова база, вилучена на місцях подій, і загальні обставини вчинення злочинів.

«У результаті проведених заходів поліцейські встановили особу можливого крадія. Ним виявився раніше судимий 24-річний житомирянин. У крадіжках акумуляторних батарей з автівок він зізнався. За словами молодика, перепродуючи викрадене, він заробляв собі на життя», - пише відділ комунікацій.

У рамках досудового розслідування достеменно встановлена причетність чоловіка до щонайменше 6 подібних фактів, учинених з листопада по грудень 2016 року. Молодикові може загрожувати до 5 років позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж кількох місяців 2015 року в Житомирі хлопець викрав 15 автомобілів, більшу половину з яких - перебуваючи під домашнім арештом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі