Події

У Житомирській області лісова охорона зупинила Mercedes, набитий новорічними соснами

21 December 2016, 11:02

У Новоград-Волинському районі Житомирської області лісова охорона зупинила мікроавтобус Mercedes з 77 молодими соснами.

Про це 21 грудня Житомир.info повідомила прес-служба Житомирського ОУЛМГ.

«У ході проведення спільного рейду лісовою охороною державного підприємства "Городницьке ЛГ" спільно з працівниками поліції ГУНПУ в Житомирській області в смт Городниця Новоград-Волинського району перевірено транспорт (мікроавтобус Mercedes), в якому нелегально перевозилося 77 одиниць молодняка сосни. Продукцію вилучено, порушено кримінальне провадження. Заготівля дерев проводилась на землях запасу сільських рад», - інформують лісівники.

За інформацією прес-служби, 134 рейдових бригади, в складі яких майже півтисячі працівників державної лісової охорони та поліції, цілодобово  патрулюють лісові масиви та дороги області.

«Рейдовики виявили 5 випадків самовільних рубок у хвойних молодняках держлісфонду. На порушників накладено 340 гривень штрафів. Окрім того, їм доведеться відшкодувати ще й шкоду, нанесену лісу: в середньому по 355 гривень за кожен випадок».

У минулому році в ході проведення охоронних заходів державною лісовою охороною виявлено 24 незаконно зрубані ялинки, до адміністративної відповідальності притягнено 25 осіб, накладено та стягнуто до державного бюджету 2,1 тис. грн адмінштрафів та 5,9 тис. грн заподіяної шкоди, - нагадують лісівники.

Як повідомляв Житомир.info,у Житомирі з вихідних вже продають новорічні ялинки та сосни. За кожне незаконно зрізане хвойне дерево громадянам доведеться сплатити до 170 гривень штрафу та відшкодувати від 360 до 1600 гривень збитків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі