Влада

Генпрокурор звільнив керівників виправної колонії у Житомирській області

21 December 2016, 12:10

За результатами перевірки, Генеральний прокурор України Юрій Луценко звільнив із обійманих посад керівництво Райківської виправної колонії №73 управління ДПтС України в Житомирській області.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Ситуація знаходиться на контролі в Генерального прокурора України, вирішено питання постачання ліків до медичної частини колонії. У Міністерстві юстиції України було прийнято рішення про звільнення керівництва Райківської виправної колонії №73 управління ДПтС України в Житомирській області із займаних посад», – йдеться у повідомлені.

Разом із тим у прокураторі інформують про спільну нараду керівників правоохоронних органів та органів влади і місцевого самоврядування області, яка відбулася 20 грудня. Під час неї обговорювали питання додержання конституційних прав в’язнів у Райківській колонії, а також додаткового фінансування установ виконання покарань.

«Під час перевірки генеральним прокурором України установлено, що покращення стану законності та додержання конституційних прав в’язнів в установі не відбулося. Я впевнений, що таке становище – наслідок неналежного виконання своїх обов’язків службовими особами кримінально-виконавчої системи в області та відсутності принципової і наполегливої позиції прокурорів», – зауважив прокурор Житомирської області Любомир Війтович.

Керівник обласного відомства піддав критиці споглядальну позицію посадових осіб пенітенціарної установи та своїх підлеглих, які обґрунтовували неналежний стан законності в установі недостатнім бюджетним фінансуванням.

Війтович підкреслив, що захист прав, свобод і законних інтересів в'язнів означає, що вони можуть бути обмежені лише вироком суду і тільки у тій мірі, в якій це передбачено кримінальним, кримінально-виконавчим законодавством. Інші права та свободи ув’язнених підлягають охороні і захисту нарівні з усіма іншими громадянами України.

«Головне – не бути байдужими до проблем в’язнів, відповідально виконувати службові обов’язки, і це дасть позитивні результати», – сказав прокурор області, наголосивши, що для вирішення наявних проблем необхідні зусилля правоохоронних і державних органів.

Керівники органів влади і місцевого самоврядування області погодились із доводами прокурора області та запевнили, що на найближчих засіданнях сесій рад будуть розглянуті питання про внесення змін до існуючих програм профілактики злочинності з метою виділення коштів для покращення матеріально-побутового стану у виправних колоніях області. Також учасники наради вирішили приділити належну уваги розвитку виробництва на підприємствах виправних колоній, пошуку нових ринків збуту виробленої продукції та розроблення нових видів виробничої діяльності.

«За результатами наради узгоджено спільні заходи щодо усунення виявлених недоліків з метою забезпечення конституційних прав в'язнів у Райківській виправній колонії №73 управління ДПтС України в Житомирській області, а також додаткового фінансування установ виконання покарань області», – підсумовує прес-служба прокуратури.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 10 грудня генеральний прокурор України Юрій Луценко без попередження приїхав із інспекцією до Райківської виправної колонії №73, що у Бердичівському районі. За результатами перевірки, генпрокурор вирішив вимагати звільнення начальника колонії за статтею.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі