Влада

«Книга Пам’яті» стала предметом суперечок на сесії Житомирської обласної ради

22 December 2016, 11:03

Програма, яка передбачає видання «Книги Пам’яті» про воїнів-афганців та АТОшників стала предметом суперечок між депутатами.

Прийняття програми, на фінансування якої планують виділити з бюджету 720 тис. грн, розглядали на сесії облради 22 грудня.

«Дійсно, більшість членів нашої комісії підтримали, але я єдина голосувала проти. Я знайшла альтернативне рішення. Всі знають, хто такий Вахтанг Кіпіані, він очолює громадську організацію «історична правда» і вони готові зробити цю роботу в рази дешевше. Ми або економимо бюджетні кошти, або невідомо чим займаємось. Вахтанг Кіпіані буде в Житомирі в понеділок, 26 грудня, і вже є попередня домовленість про зустріч. Я прошу колег не підтримувати це рішення», - сказала голова гуманітарної комісії, депутат від Об’єднання «Самопоміч» Олена Галагуза.

Голова фракції ВО «Свобода» Сидір Кізін заявив, що підтримує Олену Галагузу і пропонує зняти це питання з розгляду. Також про підтримку пропозиції щодо знаття питання з розгляду сказав голова фракції ВО «Батьківщина» Володимир Кропивницький. Про підтримку пропозиції Галагузи заявила і фракція Радикальної партії Олега Ляшка.

«Я підтримую позицію, що «Книга Пам’яті» потрібна, треба підтримати колектив, професійний, фаховий. Ми за те, щоб книга випускалася, щоб людям платили заробітну плату», - сказав депутат від Опозиційного блоку Олександр Чорноморець.

Проект рішення про обласну програму з видання серії «Книга Пам’яті України. Обпалені війною. Житомирська область» на 2017-2018 роки підтримали лише 27 депутатів – рішення не прийняте.

На сесії присутні 57 депутатів з 64, у затвердженому порядку денному 105 питань.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі чиновники, депутати та «афганці» сперечалися про доцільність видання «Книги пам'яті» за 700 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі