Місто

У Житомирі благодійники влаштували святковий Різдвяний обід для безхатченків і малозабезпечених людей

26 December 2016, 17:03

Гаряча юшка, м’ясне рагу та солодке печиво – у Житомирі благодійники організували святкову Різдвяну вечерю для безхатченків і малозабезпечених людей. У цьому році до акції долучились церковні громади міста.

Владислав Паламарчук самотужки кілька років поспіль влаштовував подібні «теплі обіди» для безхатченків і радіє, що в цьому році до його ініціативи долучилися й інші благодійники, яким небайдужа доля людей, котрі опинились на вулиці. Чоловік каже, із власного досвіду знає, наскільки важливими саме в свята є такі зустрічі для знедолених.

«Колись у моєму житті був такий невеселий період. Начебто вдень усе нормально, начебто ти спілкуєшся, але потім усі розходяться по домівках, а ти залишаєшся на вулиці. Ти йдеш і бачиш, як твої друзі їдять на кухні, як у когось запалюється ялинка і гірлянди, як хтось дивиться телевізор. І в цей момент ти стаєш злішим, ти починаєш ненавидіти увесь світ. І ось так само ці люди. Вони переживають ці моменти. Всі ці заходи робляться для того, щоб показати: незважаючи на те, що ви на вулиці, ми вас любимо, ми вас цінуємо. Ми допоможемо вам вийти з цього стану, не опускайтеся ще нижче. Не ставайте жорсткими і йдіть нам назустріч. А ми зі свого боку зробимо все, щоб допомогти вам», – каже голова правління Житомирської обласної громадської організації «Милосердя» Владислав Паламарчук.

Волонтери подають святкові страви і кажуть, для них головне поділись святом зі знедоленими людьми.

«Загалом, хочемо подарувати цю частинку любові, яка в нас є. Показати, що вони нам небайдужі, що ми завжди раді їх нагодувати і сказати, що вони не покинуті, що вони не самі, що завжди є підтримка, що завжди є вихід із будь-якої ситуації», – розповідає волонтер Марія Климчук.

Сергій Захаров, який прийшов на святковий обід, розповідає, на вулиці живе вже більше десяти років. Без даху над головою чоловік опинився після того, як розійшовся із дружиною. За ці роки йому довелось побувати у кількох десятках українських міст і навіть закордоном – у Росії. Втім, Сергій каже, завжди в скрутну годину і особливо в свята на його шляху траплялись люди, котрі допомагали ділом і словом.

«На вулиці я з 2001 року. Відтоді як розійшовся із дружиною. Де мене тільки не носило. Довелось побувати навіть у Росії. Сидів там, бо був без документів. Потім депортували назад до України. А тут, коли я приїхав, то виявилось, що мати померла, а вітчим продав хату і поїхав у Крим. А я залишився без хати, без нічого і не було куди повертатись. Так і досі катаюсь із міста в місто. Різдво – це Різдво. А підтримку Бога я відчуваю завжди. Бо без цієї підтримки неможливо жити. А сьогоднішній святковий обід – чудовий», – розповідає Сергій Захаров.

За словами благодійників, подібні святкові обіди для знедолених збираються влаштувати і після нового року – на Різдво 7 січня.

Як повідомляв Житомир.info, попереднього разу різдвяний обід для безхатченків благодійники влаштовували 11 січня 2016 року у кінотеатрі «Жовтень».

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі