Події

Житомирські податківці нейтралізували гуральню, яка працювала в кузові вантажівки і їздила по всій Україні

5 January 2017, 17:24

Житомирянин через Інтернет продавав фальсифікований алкоголь, який виробляли у кузові вантажівки.

Про це Житомир.info 5 січня повідомила прес-служба ГУ ДФС в Житомирській області.

«Співробітниками податкової міліції Житомирщини спільно з прокуратурою області  нейтралізовано крупний пересувний мобільний підпільний цех по виробництву фальсифікованого алкоголю. Нелегальне підприємство забезпечувало масове виробництво фальсифікату та збут на території України. Поставки кінцевим споживачам здійснювались через одну з відомих логістичних фірм», - повідомляє прес-служба.

«Оперативники встановили, що житель Житомира здійснював незаконну реалізацію через мережу Інтернет фальсифікованих алкогольних напоїв, що могло призвести до отруєння людей. В ході перевірки податківці виявили місцезнаходження потужного виробництва фальсифікату. Склад готової продукції розміщувався на території Київської області в ангарному промисловому приміщенні. На території складу знаходилась технологічна лабораторія, де виготовлялись зразки нелегального алкоголю. Самі виробничі потужності по виготовленню фальсифікату та розливу у тетрапакети знаходились у кузові вантажного автомобіля, який час від часу змінював своє місцезнаходження, а також доставляв сурогат оптовим клієнтам», - інформує податкова міліція.

При огляді місця події оперативники виявили промислову лінію по розливу сурогату, механізми для фасування готової продукції, обладнання для очистки води, 495 картонних коробок з надписом «Пшенична», велику кількість тетрапакетів з надписами «Finlandia», «Олександрія», «Pshenuchna», 21 бочку, 4 пристрої для склеювання коробок, а також  чорнові записи, - уточнюють податківці.

Всього вилучено торгово-матеріальних цінностей на орієнтовну суму більше 500 тис. грн.

«Одночасно в ході санкціонованих судом обшуків виявлено місця зберігання та розподілу оптових партій фальсифікату, які знаходились на території Житомирської області. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, що кваліфікується за ч. 3 ст. 204 КК України за фактом незаконного придбання з метою збуту, зберігання та транспортування з метою збуту незаконно виготовлених фальсифікованих алкогольних напоїв, що становлять загрозу для життя і здоров'я людей», - повідомляє прес-служба.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області «накрили» підпільний алкоцех і вилучили більше тонни фальсифікату.
 
 
 
 
 

Фото ГУ ДФС в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі