Економіка

У Житомирській області за рік арештували коштів та майна порушників податкового законодавства на 7,4 млн грн

20 January 2017, 12:40

 У 2016 році в закінчених кримінальних провадженнях за фактами скоєння податкових злочинів в Житомирській області арештовано коштів та майна на суму 7,4 млн грн.

Про це 19 січня повідомив сайт головного управління Державної фіскальної служби в Житомирській області.

«У 2016 році до суду направлено 17 кримінальних проваджень, у тому числі з обвинувальним актом – 15, що на 2 більше, ніж у 2015 році. У направлених до суду слідчими фінансових розслідувань провадженнях забезпечено відшкодування збитків у розмірі 2,3 млн грн. У закінчених провадженнях арештовано коштів та майна на суму 7,4 млн грн», – написав сайт з посиланням на слідче управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Житомирській області.

Податківці також повідомляють, що протягом 2016 року в провадженні слідчих фінансових розслідувань перебувало 110 кримінальних проваджень, у тому числі 61 – про тяжкі та особливо тяжкі злочини. Закінчено 34 провадження (12 – про тяжкі та особливо тяжкі злочини).

«Пріоритетом у роботі слідчих підрозділів фінансових розслідувань податкової міліції є ефективне розслідування злочинів, вчинених порушниками податкового законодавства, боротьба з тіньовою економікою та іншими порушеннями, які призводять до значних втрат для державного бюджету», - зазначають податківці.

До тяжких податкових злочинів може відноситися, зокрема, ухилення від сплати податків у великих та особливо великих розмірах (конвертаційні центри, незаконне відшкодування ПДВ, завищені ціни при експорті і т. д.).

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році начальник податкової міліції Житомирської області Іван Гілета розповідав, що на етапі кримінального провадження органи податкової служби намагаються знайти компроміс з платниками, які ухиляються від сплати податку, і це вигідно обом сторонам.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі