Влада

Уляна Супрун похвалила Житомирську область за впровадження реформи охорони здоров’я

20 January 2017, 15:22

Житомирщина – одна з передових областей, де впроваджують реформу охорони здоров'я на первинній ланці.

Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун 20 січня під час прес-конференції в Житомирській обласній клінічній лікарні.

«Ваш медичний простір є на передовій в Україні зараз у реформах. Ми бачимо, що тут, саме в Житомирі, вже відбувається та реформа системи перед тим, як воно навіть і почалося офіційно в Україні після прийняття концепції щодо зміни фінансування охорони здоров’я, щодо громадського здоров’я, щодо реформи системи на первинній ланці. Бо тут у Житомирі вже відбувається та реформа, вже відкриваються амбулаторії, де працюють сімейні лікарі і педіатри разом, де є доступність для пацієнтів, щоб вони могли мати на первинній ланці ті медичні послуги, які їм потрібні, щоб було підсилення профілактики превентивної медицини, щоб ми були більш здоровими і ми не хворіли, а ті, які вже захворіли, щоб вони могли мати доступність до своїх лікарів. Первинна допомога – це фундамент зміни системи охорони здоров’я, вона базується на тому, щоб сімейні лікарі, педіатри допомагали кожному пацієнту. Тут у Житомирі вже доступність є, що кожен пацієнт може вибирати свого лікаря, бо відкриваються ті центри первинної допомоги», - сказала в.о. міністра.

При цьому вона похвалила місцеву владу за втілення реформи.

«Я думаю, що ми повинні подякувати вашим представникам від міської ради, що це відбувається: вже можемо показати приклади, що ті реформи, які ми плануємо, вони успішні і вже працюють в Україні, а ми можемо лише допомогти втілювати це навіть краще, написавши правильні закони, правильні постанови, накази самого міністерства», – уточнила Уляна Супрун.

Разом з Уляною Сурпун участь у прес-конференції беруть її заступник, житомирянин Павло Ковтонюк, заступник голови ОДА Ярослав Лагута, заступник мера Житомира Матвій Хренов.

Детальніше про прес-конференцію в.о. міністра читайте згодом на нашому сайті

Як повідомляв Житомир.info, перед прес-конференціє керівник МОЗ відвідала поліклініку на Польовій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі