Події

Співробітниця одного з житомирських банків провернула фінансову аферу на понад 100 тисяч гривень

20 January 2017, 15:30

У Житомирі співробітниця одного з банків маючи доступ до автоматизованої системи перерахувала на картки близьких осіб більше 100 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба кіберполіції.

«В рамках проведення комплексного відпрацювання працівники відділу протидії кіберзлочинам в Житомирській області спільно з працівниками Житомирської місцевої прокуратури та працівників слідчого відділу Житомирського відділу поліції, викрили співробітницю однієї з банківських установ, яка привласнила грошові кошти на суму 113 тисяч гривень. Нещодавно до поліції звернулося керівництво однієї з банківських установ, розташованих у м. Житомир. Фінансисти повідомили, що з рахунку банку зникла велика сума грошей. В ході здійснення оперативних заходів увагу поліцейських привернула співробітниця управління цього банку. При проведенні подальших розшукових заходів правоохоронці з’ясували, що зловмисниця, маючи право доступу до автоматизованої системи «SAP» та інформації з обмеженим доступом (банківської таємниці), вчинила ряд злочинів, що привели до несанкціонованої зміни інформації, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах. Остання, використовуючи свій службовий персональний комп’ютер, формувала платіжні доручення в автоматизованій системі банку «SAP». Після цього працівниця банку за допомогою текстового редактора створювала підроблені платіжні доручення, до яких вносила завідомо неправдиві відомості. Грошові кошти перераховувались на банківські рахунки близьких осіб та родичів, які не були обізнаними у злочинних намірах. Наразі за даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками ч.3 ст. 190, ч.3 ст. 200, ч. 3 ст. 362, Кримінального кодексу України, за якими 13.01.2017 оголошено про підозру у вчиненні даних злочинів. Поліцією вживаються заходи по встановленню спільників зловмисниці та їх затриманню», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області кіберполіція викрила 17-річного хлопця, який продав неіснуючих телефонів на 100 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі