Влада

Житомирська область – одна з 12, які встигли до дедлайну подати до МОЗ проекти госпітальних округів

20 January 2017, 18:20

Житомирщина стала однією з дванадцяти областей України, місцева влада яких у межах визначеного дедлайну подали проекти госпітальних округів до Міністерства охорони здоров’я України.

Про це 20 січня під час прес-конференції в обласній клінічній лікарні ім. О. Ф. Гербачевського повідомив заступник міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк.

«У Житомирській області зараз є велика робота – це формування госпітальних округів. Це побудова мережі стаціонарів по всій області. Щоб було враховано два важливих критеріїв. Критерій номер один – достатня завантаженість на лікаря і на обладнання, що забезпечує якісну послугу. Критерій номер два – це доїзд: за одну годину з будь-якої точки області людина повинна доїхати до місця, де їй нададуть послугу з інтенсивного лікування. Приклад – ДТП, інфаркт, інсульт: за одну годину людина має доїхати туди, де є відділення з інтенсивного лікування. Для цього робиться госпітальний округ і в ньому відповідним чином формується мережа. Вчора був дедлайн отримання проектів госпітальних округів, який поставив МОЗ. Тепер ми подамо їх на Кабмін. 12 областей подали проекти, які відповідають методиці, яку затвердив Кабінет міністрів. Житомирська область – одна з цих областей. Учора я завізував постанову, яка сьогодні потрапила до міністра, завтра потрапить до Кабінету міністрів. Тобто робота йде дуже добре, злагоджено, сьогодні була нарада з представниками усіх районів. Повний консенсус, я дуже задоволений, як іде цей процес», – зазначив заступник міністра.

Як повідомляв Житомир.info, 27 грудня 2016 року в Житомирській облдержадміністрації обговорили основні принципи створення, склад та межі майбутніх госпітальних округів в області. Так, було сформовано проект попередній госпітальних округів та їх центрів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі