Влада

Хто з житомирських суддів хоче працювати в касаційних судах Верховного Суду України

23 January 2017, 11:28

Судді з Житомирської області подали документи на участь у конкурсах на зайняття 120 вакантних посад суддів касаційних судів у складі Верховного Суду.

Списки кандидатів оприлюднені на сайті Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

«Національне антикорупційне бюро України розпочало аналітичну перевірку відомостей про кандидатів на посади суддів Верховного Суду України. Перші висновки вже надані Громадській раді доброчесності. Інформаційно-аналітична робота з боку НАБУ зводиться до оцінки корупційних ризиків. Обмін інформацією відбувається виключно в рамках законодавства й покликаний допомогти Вищій кваліфікаційній комісії суддів забезпечити Верховний Суд фахівцями без корупційного минулого. Нагадуємо, 30 вересня 2016 р. з набуттям чинності змін до Конституції України в частині правосуддя та Закону «Про судоустрій і статус суддів» у нашій державі стартувала судова реформа. Відповідно до цих змін, Верховний Суд став вищим судом в Україні, а його склад має бути сформовано із суддів, обраних виключно за результатами відкритого конкурсу», - повідомила 23 січня прес-служба НАБУ.

Конкурс на зайняття вакантних посад у касаційних судах Верховного Суду України (по 30 посад в адміністративному, господарському, кримінальному, цивільному) Вища кваліфікаційна комісія суддів оголосила 7 листопада минулого року, до участі у конкурсі допущені 653 кандидати.

Серед 170 кандидатів, які подали документи на посади суддів Касаційного адміністративного суду, троє суддів Житомирського апеляційного адміністративного суду: Бучик Анна Юріївна, Мацький Євген Миколайович та Моніч Богдан Сильвестрович. Всі вони допущені до участі в конкурсі.

Серед 177 кандидатів на посади суддів Касаційного господарського суду було двоє представників області: Винар Любомир Вікторович – суддя Олевського районного суду Житомирської області, який допущений до участі у конкурсі, та Лозинська Ірина Василівна – суддя Господарського суду Житомирської області,до участі у конкурсі недопущена.

232 кандидати подали заявки на участь у конкурсі на посади суддів Касаційного кримінального суду, серед них: Городиський Сергій Степанович – суддя Апеляційного суду Житомирської області; Мокрецький Віктор Іванович – суддя Житомирського районного суду; Широкопояс Юрій Васильович – суддя Апеляційного суду Житомирської області. Всі троє допущені до участі у конкурсі.

Найбільше кандидатів на посади суддів Касаційного цивільного суду – 267 заявок. Двоє представників Житомирської області допущені до участі у конкурсі: Борисюк Роман Миколайович – суддя Апеляційного суду Житомирської області та Сингаївський Олександр Павлович – суддя Корольовського районного суду міста Житомира.

Нагадаємо, у вересні 2016 року суддя Корольовського районного суду Олександр Сингаївський заборонив знімальній групі Житомир.info проводити відеозйомку судового засідання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі