Влада

ГУНП в Житомирській області проводить набір слідчих та оперуповноважених, обіцяє зарплату від 10 тис. грн

23 January 2017, 14:43

Відбір кандидатів на посади слідчих та оперуповноважених з 23 січня проводить головне управління Національної поліції в Житомирській області.  Планують набрати 40 слідчих та 40 оперуповноважених.

Про причини набору розповів начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко.

«Кожного року в будь-якому підрозділі поліції будь-якої області йде плановий відтік особового складу, звільняються люди як за вислугою років, так за сімейними обставинами, так і по стану здоров’я. Тому завжди існує некомплект особового складу. До того ж, після проведення переатестації ряд працівників були звільнені або самостійно пішли з органів внутрішніх справ і національної поліції. Тому для заповнення вакансій, які існують зараз в ГУ, оголошено цей набір. До цього був оголошений набір і завершується відбір кандидатів на посади дільничних інспекторів поліції, зараз оголошується набір в кримінальний та слідчий блок нашої області», - сказав Вячеслав Печененко.

Загальна  тривалість конкурсу складає близько 4 місяців, за його результатами буде сформований рейтинг кандидатів, які пройдуть 7 етапів: прийом анкет, тестування, медичне обстеження, перевірка рівня фізичної підготовки, психологічне тестування, співбесіда з конкурсною комісією ГУНП в Житомирській області та спеціальна перевірка. Найкращі за рейтингом кандидати будуть запрошені на службу до поліції та пройдуть підготовку. Попри обіцяну зарплату - від 10 тис. грн, за словами голови конкурсної комісії ГУНП в Житомирській області, кандидатів на посади не так багато, як хотілося б.

«Ви вдумайтеся: 40 оперативників, 40 слідчих, і вже будемо на комісії скоро розглядати 58 дільничних. Складіть разом - це така армія, яка могла працювати вчора, позавчора, розкривати, розслідувати, профілактувати. А її немає. Якщо ви подивитесь на географію, тут вся область. Любарський район - три вакансії слідчих. Ви уявляєте, яке навантаження на тих двох, які залишилися, коли в них на руках по 300 матеріалів. Я вам хочу сказати відповідально як голова поліцейської комісії, я не бачу черг. На 58 посад дільничних інспекторів майже 300 заяв подали. Більше 100 чоловік не прийшло на тести. Навіщо вони подавали заяви? Думаємо, що вони почитали вимоги і зрозуміли, що треба тести здавати, фізичну підготовку, медичну комісію проходити, але факт залишається фактом», - сказав голова конкурсної комісії ГУНП в Житомирській області Віталій Француз.

Довідкову інформацію можна знайти на веб-сайті ГУНП в Житомирській області, за телефоном 0674126228, 0938262710 або електронною поштою konkurs-police@ukr.net щодня в будні з 9:00 до 18:00.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі