Влада

Житомирський фармацевтичний коледж хоче позбутися радянської спадщини і змінити назву

25 January 2017, 17:27

За ініціативи керівництва Житомирського фармацевтичного коледжу, обласна рада проведе громадські слухання щодо зміни назви комунального закладу.

Відповідне розпорядження голова обласної ради Володимир Ширма підписав 20 січня.

«Керуючись законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», Порядком проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 24.10.12 № 989, враховуючи звернення комунального вищого навчального закладу «Житомирський базовий фармацевтичний коледж ім. Г.С. Протасевича» Житомирської обласної ради від 20.01.17 № 22 провести громадські обговорення з питання зміни назви комунального вищого навчального закладу «Житомирський базовий фармацевтичний коледж ім. Г.С. Протасевича» Житомирської обласної ради шляхом виключення з назви ім’я  Г.С. Протасевича», - йдеться у документі, опублікованому на сайті обласної ради.

Директору фармацевтичного коледжу Євгенію Хоміку доручено забезпечити проведення громадських обговорень та подати в обласну раду звіт про їх проведення, відповідно до вимог чинного законодавства.

Довідково: Житомирський базовий фармацевтичний коледж ім. Г.С. Протасевича був заснований у 1938 році як фармацевтична школа. Григорій Семенович Протасевич жив у Житомирі з 1938 року, працював провізором, але до початку війни став завідувати головним складом аптекоуправління. З кінця 1941 року Протасевич був одним з керівників підпільних груп, які діяли в Житомирі та виконували завдання підпільного обкому Компартії. Загинув у 1943 році, посмертно нагороджений орденом Вітчизняної війни І ступеня. Ім’я Протасевича було присвоєно фармацевтичному коледжу в 1988 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі