Влада

Гройсман підписав два розпорядження щодо землі для реконструкції об’їзної дороги біля Житомира

26 January 2017, 10:52

Прем’єр-міністр 18 січня підписав два розпорядження, які стосуються реконструкції автомобільної дороги Київ - Чоп на ділянці км 129,6 - км 151,73 північного обходу м. Житомир.

Документи опубліковані на Урядовому порталі.

«Відповідно до статей 20 і 123 Земельного кодексу України погодити зміну цільового призначення земельних ділянок комунальної власності загальною площею 12,1494 гектара, у тому числі площею 1,4618 гектара, що перебувають у постійному користуванні дочірнього підприємства «Червоноармійський лісгосп АПК” Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради на території Житомирського району Житомирської області, з категорії земель лісогосподарського призначення (ліси) на категорію земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення з метою подальшої передачі їх Житомирською обласною радою Службі автомобільних доріг у Житомирській області у постійне користування для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства (реконструкція автомобільної дороги Київ — Чоп (на Будапешт через Львів, Мукачеве, Ужгород) (М-06) на ділянці км 129,6 — км 151,73 північного обходу м. Житомира)», - йдеться у розпорядженні КМУ №36-р.

В Кабміні пояснюють, що це дасть змогу Житомирській облраді прийняти рішення щодо передачі земельної лісової ділянки обласній Службі автомобільних доріг.

Іншим розпорядженням Уряд вилучає з постійного користування державного підприємства «Житомирське лісове господарство» земельні ділянки загальною площею 24,159 гектара, розташовані на території Житомирського району Житомирської області, та надає їх у постійне користування із зміною цільового призначення на землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення Службі автомобільних доріг у Житомирській області для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства (реконструкція автомобільної дороги Київ — Чоп на ділянці км 129,6- км 151,73 північного обходу м. Житомира).

Служба автомобільних доріг у Житомирській області має відшкодувати відповідно до законодавства збитки, завдані державному підприємству «Житомирське лісове господарство» внаслідок вилучення земельних ділянок.

«Рішення Уряду дасть змогу здійснити відведення земельної лісової ділянки загальною площею 24,159 га, на якій побудують нову смугу. Тобто існуючу автодорогу протяжністю 22,332 км розширять до 4-х смуг, модернізують існуючі елементи дороги та збудують дві нові дворівневі розв'язки. Нагадаємо, що технічний стан існуючої ділянки дороги не відповідає вимогам щодо перевезення вантажів, пасажирів, а також безпеці дорожнього руху і потребує переведення з другої в першу категорію. Після реконструкції на об'їзній автодорозі буде збільшено швидкість до 110 км/год. Реконструкція ділянки автодороги має здійснюватись у рамках реалізації спільного проекту Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодору), Європейського банку реконструкції та розвитку та Європейського інвестиційного банку «Проект покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на підходах до м. Києва», - йдеться у поясненні до розпорядження КМУ №37-р.

Нагадаємо, в листопаді 2010 року відкрили транспортну розв'язку на 152 км автомобільної дороги М-06 Київ-Чоп поблизу Житомира, а у серпні 2011 року Янукович урочисто відкривав багаторівневу автомобільну розв'язку на 128 км автодороги Київ-Чоп – початок північного обходу Житомира. В липні 2013 постановою Кабміну реконструкцію 22,3 км ділянки міжнародної траси Київ-Чоп (129,6-151,7 км) між побудованими транспортними розв'язками в селах Глибочиця та Іванівка Житомирського району була внесена до державної цільової економічної програми розвитку автомобільних доріг загального користування на 2013-2018 роки: вартість реконструкції становила 1 млрд 475 млн грн, роботи планували почати у 2015 році. В липні 2016 року Служба автомобільних доріг у Житомирській області повідомляла, що розпочне реконструкцію об’їзної дороги, як тільки вирішить земельні питання.

Як повідомляв Житомир.info, за словами віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка, вартість інфраструктурного проекту з реконструкції ділянки на трасі Київ-Чоп становить 1 млрд 9 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі