Місто

Учасники АТО, волонтери і прості житомиряни віджалися 22 рази на майдані Корольова

29 January 2017, 12:41

Понад півсотні людей вранці 29 січня долучилися до флешмобу #22PushupChallenge, віджавшись 22 рази на майдані Корольова. Військовослужбовці, ветерани АТО, волонтери та просто небайдужі житомиряни відгукнулися на заклик ГО «Атошник», який ширився у мережі facebook.

«Всі небайдужі, хто сьогодні прийшов, ми щиро вдячні вам, що ви знайшли час і прийшли на цю площу для того, щоб віддати честь тим, хто сьогодні боронив і боронить кордони нашої держави, ветеранам АТО, ветеранам війни Російсько-Української, всім тим, хто поліг і хто сьогодні в строю», - звернувся до присутніх голова ГО «Атошник» Віктор Камлук.

Флешмоб #22PushupChallenge з'явився в США. Віджимаючись 22 рази і передаючи естафету іншим, люди привертають увагу до сумної статистики – щоденно у США 22 ветерана вчиняють самогубства. В Україні флешмоб проводять на підтримку військовослужбовців, які повернулися із зони бойових дій.

«Цей флешмоб  для того, щоб звернути увагу на тих, хто повернувся з фронту, хто повернувся з війни. Це не збір коштів, це не прохання про допомогу, це просто заклик - зверніть увагу, ми такі є, ми такі будемо далі. Це акція, яка об’єднує однодумців, братів, однополчан і всіх українців», - пояснив Віктор Камлук.

Завершуючи флешмоб, учасники вигукнули патріотичні гасла, передали естафету меру Житомира Сергію Сухомлину, міському депутатському корпусу, виконкому, а також усім житомирянам, які прагнуть підтримати військових.

Як повідомляв Житомир.info, 20 січня 2017 року департамент патрульної поліції прийняв естафету «22pushupchallenge» від 79-ї окремої десантно-штурмової бригади, що базується у місті Миколаїв: 22 патрульних віджалися 22 рази на плацу управління патрульної поліції у місті Житомирі. Згодом, 21 січня, на YouTube-каналі «Військове телебачення України», опублікували відео, на якому до естафети приєдналося командування ВДВ, яке дислокується у Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі