Влада

АМКУ вважає, що управління транспорту Житомирської міськради посприяло тому, аби маршрут №58 дістався ПП «Шеріфф»

31 January 2017, 09:36

Під час конкурсу на визначення перевізника на маршруті № 58 «Мальованка – Діагностичний центр» в Житомирі зумисно була встановлена  додаткова умова стосовно віку транспортних засобів - не раніше 2015 року випуску, що призвело до можливості участі у конкурсі лише ПП «Шеріфф».

Це в ході розгляду заяви виявило Житомирське обласне територіальне відділенням Антимонопольного комітету України, - повідомила 30 січня прес-служба відділення.

«Житомирським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України  в ході  розгляду заяви колективу ТДВ «Житомирське АТП 11827» щодо неправомірних дій управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради в частині сприяння ПП «Шеріфф» у монополізації ринку міських перевезень пасажирів автомобільним транспортом загального користування виявлено антиконкурентні дії Управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради.

Адміністративна колегія Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України вирішила визнати дії управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради, які полягають у встановленні додаткових умов конкурсу, що відбувся 29.08.2016, на визначення перевізника для перевезення пасажирів на міському автобусному маршруті загального користування № 58 «Мальованка – Діагностичний центр» стосовно наявності у учасників конкурсу транспортних засобів не раніше 2015 року випуску, що призвело до можливості участі у конкурсі лише ПП «Шеріфф», порушенням законодавства про захист економічної конкуренції,  у вигляді антиконкурентних дій органу місцевого самоврядування шляхом надання окремому суб’єкту господарювання переваг, які ставлять його у привілейоване становище стосовно конкурентів, що привело до недопущення конкуренції на ринку перевезення пасажирів на міському автобусному маршруті загального користування  № 58 «Мальованка – Діагностичний центр», - повідомляє відділення АМКУ.

Нагадаємо, днями Житомирська ОДА розірвала договір з перевізником ТДВ «Житомирське АТП-11827», який обслуговує маршрут «Житомир-Сонячне» на якому загинув пасажир. Нещодавно АМКУ зацікавився заявами перевізників і має питання до органів місцевої влади, а житомирські перевізники хочуть підняти ціни на проїзд і погрожують не виїхати на маршрути.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2016 року житомирське ТТУ просило підняти вартість проїзду до 3-4 грн, приватні перевізники – до 4-6 грн. В листопаді 2016 у програмі «Діалоги» на Житомир.info Дмитро Ткачук розповів, коли і наскільки підвищиться плата за проїзд у трамваях та тролейбусах. На нараді з перевізниками Житомирської області 26 січня 2017 року голова Житомирської ОДА Ігор Гундич попередив про місяць випробувального терміну і щоденні перевірки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі