Місто

На фасаді житомирського ліцею хочуть встановити меморіальну дошку сержанту, який загинув під час навчань у тренувальному центрі

31 January 2017, 18:17

На фасаді Житомирського професійного політехнічного ліцею збираються встановити меморіальну дошку випускнику закладу – військовослужбовцю 53-ї бригади Віталію Ступаку, який трагічно загинув під час навчань у тренувальному центрі «Десна».

Відповідний проект рішення опублікували на сайті Житомирської міськради 31 січня 2017 року.

«Розглянувши звернення Житомирського професійного політехнічного ліцею про надання згоди на встановлення меморіальної дошки Ступаку Віталію Вікторовичу, який загинув при виконанні військових обов’язків в зоні проведення антитерористичної операції, на фасаді будівлі навчального закладу по вулиці Старовільській, 9-а, з метою гідного вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 23.09.2015 № 998-р «Про заходи з увічнення пам’яті захисників України на період до 2020 року», ст.ст. 10, 21 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», ст. 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради вирішив надати згоду Житомирському професійному політехнічному ліцею на встановлення меморіальної дошки, присвяченої пам’яті Ступака Віталія Вікторовича, на фасаді будівлі даного навчального закладу по вулиці Старовільській, 9-а в місті Житомирі», – йдеться у проекті рішення.

При цьому до встановлення меморіальної дошки керівництво Житомирського професійного політехнічному ліцею має погодити її ескіз в департаменті містобудування та земельних відносин міськради, встановити її відповідно до вимог чинного законодавства України, державних стандартів, норм і правил, а також взяти дошку на баланс та утримання.

Як повідомляв Житомир.info, прощання з Віталієм Ступаком відбулося 7 жовтня 2016 року на майдані Корольова у Житомирі. У 21-річного молодшого сержанта залишилися дружина і маленька дитина.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі