Влада

У Житомирі почали збирати гуманітарну допомогу жителям обстріляної Авдіївки

1 February 2017, 11:47

У Житомирі з 1 лютого розпочався прийом гуманітарної допомоги жителям міста Авдіївка Донецької області, яка зазнає потужних обстрілів з 29 січня і по сьогодні.

Про це 1 лютого журналістам розповіли голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, голова облради Володимир Ширма та мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Щойно ми провели оперативний штаб спільно з обласною та міською радами, на якому прийняли рішення щодо допомоги людям, які постраждали в Авдіївці. Сьогодні мною дані доручення головам райдержадміністрацій створити в районах такі штаби і почати збирати гуманітарну допомогу, яка потрібна жителям Авдіївки. Сьогодні з 14 години на території міста Житомира ми почнемо приймати благодійну допомогу від жителів Житомира і закінчимо її приймати в суботу о 14 годині, тому що в суботу плануємо почати відвантаження того, що ми зберемо від жителів міста в області. На території обласної державної адміністрації ми також із завтрашнього дня почнемо приймати допомогу, яка буде надходити з районів, а також від юридичних осіб, тобто, фірм, які бажають допомогти», - сказав Ігор Гундич.

Допомогу від фізичних осіб прийматимуть на території Богунської та Корольовської райрад.

Зі слів губернатора, керівництво Донецької тимчасової адміністрації вже надало перелік необхідних речей, а це – теплий одяг, матраци, ліжка, дизельне паль, підгузки, продукти харчування та інше. З повним переліком потреб можна ознайомитись на сайті ОДА.

Також зазначалося, що йдеться лише про допомогу населення - з обласного бюджету кошти не виділятимуть, оскільки це не дозволяє законодавством, а з державного бюджету Авдіївка отримає допомогу найближчим часом.

Чи прийматимуть на територію області біженців, читайте тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі