Події

Лікарі говорять про епідемію травматизму в Житомирі: за два тижні в травмпункти звернулося 1680 осіб

1 February 2017, 14:46

«Актуальні питання травматизму та реабілітації  на Житомирщині» - такою була тема розширеного засідання обласної координаційної ради з питань безперервної післядипломної освіти практикуючих медсестер та Асоціації медичних сестер Житомирської області, яке відбулося 31 січня в Житомирському інституті медсестринства.

Про це повідомляє прес-центр управління охорони здоров’я ОДА.

«Про проблеми травматизації дорослого населення Житомирської області та завдання закладів охорони здоров’я щодо лікування та профілактики  розповів присутнім Ігор Коцюба, лікар ортопед – травматолог травматологічного кабінету поліклініки №2 КУ ЦМЛ №1 м.Житомира. Лікар наголосив, що нині практично йдеться про епідемію травматизму серед населення, оскільки випадки травматизму посідають третє місце після грипу та ГРВІ. Щодня до травмпунктів міста звертається біля  50-60 пацієнтів, переважна більшість з яких отримали травми внаслідок падіння на вулицях через незадовільний стан наших доріг і тротуарів. Як наслідок – зросла кількість хворих з черепно-мозковими травмами. З метою профілактики травматизму комунальним службам слід більшу увагу приділяти благоустрою наших вулиць і доріг», - інформує управління.

Дитячий лікар ортопед-травматолог, завідувач травматологічного відділення  обласної дитячої  клінічної лікарні Віктор Панчишин зазначив: якщо вуличний травматизм зростає серед дорослого населення саме взимку, то найбільша кількість звернень серед дитячого населення (а це особи віком до 18 років ) припадає на літній період, коли зростає світловий день і діти основний свій час проводять на вулиці без нагляду дорослих.

«Якщо зазвичай взимку до ОДКЛ з приводу травм – 20-30 звернень за добу, то влітку ця цифра зростає до 50-70. Це травми, отримані внаслідок падіння з дерев. На погано облаштованих літніх майданчиках трапляються травми, пов’язані з пошкодженням сухожиль, коли діти намагаються перелізти через паркани, виготовлені з металоконструкцій або ж коли перебігають дорогу  перед транспортом. Всі пам’ятають випадки, коли травмувалися діти в Бердичеві та в Житомирі, обіпершись на протимоскітні сітки – це ще один вид травматизму, спричинений нашим недоглядом. Реєструються останнім часом й випадки спортивного травматизму, отримані на уроках фізкультури. В обласній дитячій клінічній лікарні цілодобово працює центр дитячої травми, де чергують нейрохірург, окуліст, травматолог, а при потребі – для консультації запрошується інший фахівець. Центр забезпечений усім необхідним», - наголосив Віктор Панчишин.

Довідково: за період з 16 по 29 січня цього року до травмпунктів міста Житомира звернулося 1680 осіб, з них – 466 дітей. Причому 979 випадків  пов’язані з вуличним травматизмом. Основна причина звернень пацієнтів – переломи рук і ніг.

Нагадаємо, кілька днів тому на сайті ОДА писали, що головною причиною травматизму взимку є банальний поспіх, багато хто просто не помічає льоду, припорошеного снігом, внаслідок чого люди падають і отримують різні травми.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж 16-25 січня 2017 року до травмпунктів лікувальних закладів Житомира звернулося 1301 особа, з них – 376 дітей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі