Місто

Заступник мера Житомира запевнив, що автономізація закладів освіти не вплинула на харчування школярів і дитсадківців

26 January 2017, 17:38

Перехід житомирських закладів освіти на самостійне ведення бухгалтерського обліку (з 1 жовтня 2016 року – дитсадки, НВК та  центри розвитку дитини, з 1 січня 2017 року – школи, гімназії та ліцеї) не вплинув на якість харчування в цих закладах.

Про це у коментарі Житомир.info 26 січня розповів заступник мера Житомира Матвій Хренов.

«Звісно, були певні труднощі, але вони всі вирішені. З постачальниками продуктів харчування укладались нові договори. Жодних перебоїв з харчуванням у садочках не було, а в школах тим більше – там харчуванням займаються приватні структури», - запевнив Хренов.

Нагадаємо, через децентралізацію закладів освіти і оформлення нових рахунків на початку 2017 року постачальник погрожував залишити без газу 7 шкіл і 5 дошкільних закладів міста Житомира. У дитсадку №15 батьки зібралися, щоб не допустити відключення закладу від газу, але у мерії запевнили, що вирішили ситуацію.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році у деяких житомирських дитсадках не було багатьох продуктів харчування, бо після різкого подорожчання постачальники відмовлялися постачати продукти за цінами, які значились у тендерах. На початку 2016 року батькам житомирських дитсадківців пропонували заповнити анкету стосовно доцільності підняття вартості харчування. З 1 січня 2016 року вартість харчування у дитсадках міста зросла до 28,30 грн на день. За 20 днів перебування дитини в дитсадку батькам потрібно заплатити за харчування близько 500 грн. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі