Місто

На одному з центральних майданів Житомира можуть звести окрему будівлю для ЦНАПу

2 February 2017, 13:48

Влада Житомира «опрацьовує концепцію» щодо окремого розміщення майбутнього Центру надання адміністративних послуг на майдані Соборному або Перемоги в центрі міста.

Про це у коментарі 2 лютого розповіла головний архітектор Житомира Євгенія Черкасова.

«На останній сесії були затверджені зміни до цільової програми з розроблення проектної документації (стосовно ЦНАПу – ред.), де розпорядником коштів є департамент містобудування. Було запропоновано опрацювати концепцію майдану Соборного, і ми також долучаємо концепцію з організації майдану Перемоги з можливістю розміщення на цій території Центру надання адміністративних послуг в окремій будівлі», - розповіла Черкасова.

Також вона нагадала слова міського голови Житомира Сергія Сухомлина, озвучені на засіданнях депутатських комісій та під час останньої сесії міськради 29 грудня 2016 року про те, що місто має можливість отримати державне співфінансування на будівництво ЦНАПу регіонального рівня, розрахованого на регіони області.

«Згідно з концепцією, повинні бути відкритий простір, окрема будівля зі зручним під’їздом, яка має знаходитися у місці з розвинутою інфраструктурою, оскільки будуть приїжджати люди з міст та районів. Як місто, як орган місцевого самоврядування, Житомир повинен взяти на себе фінансування проектно-кошторисної документації та оформлення земельної ділянки», - пояснила Євгенія Черкасова.

В. о. начальника управління капітального будівництва Житомирської міськради  Сергій Будяківський у коментарі Житомир.info нагадав, що тендер на проведення реконструкції приміщення готелю «Житомир» під Центр надання адміністративних послуг був скасований у зв’язку з «новим баченням проекту».

Нагадаємо, в грудні 2016 року управління капітального будівництва міськради провело тендер на реконструкцію приміщення готелю «Житомир» під ЦНАП, переможцем було визнане житомирське товариство «Поліська Логістична Компанія». Після реконструкції в готелі збиралися відкрити обласний ЦНАП. Проте, зі слів  тодішнього першого заступника мера Житомира Олексія Ясюнецького (з 1 лютого - заступник голови – керівник апарату Житомирської облдержадміністрації), міська влада має намір скасувати тендер на проведення реконструкції приміщення готелю «Житомир» під ЦНАП.

1 лютого 2016 року на сайті Житомирської міськради розмістили проект рішення виконавчого комітету «Про роботу Центру надання адміністративних послуг Житомирської міської ради», де повідомляється про 60 тисяч звернень за 2016 рік та наміри визнати роботу Центру задовільною.

Як повідомляв Житомир.info, в грудні 2016 року житомирські депутати проголосували за виділення 0,5 млн грн на виготовлення проектно-кошторисної документації на нове будівництво Центру надання адміністративних послуг. Виділення коштів підтримали без зазначення конкретної адреси розміщення майбутнього ЦНАПу. Укінці грудня житомирян дивували довжелезні черги біля ЦНАПу на Михайлівській.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі